Hlavní obsah

Peters bude po odchodu z Caroliny trénovat hokejisty Calgary

Calgary

Trenér Bill Peters, jenž minulý týden na vlastní žádost skončil u hokejistů Caroliny, bude trénovat v NHL Calgary. Hlavní kouč kanadské reprezentace pro květnové mistrovství světa v Dánsku nahradil Glena Gulutzana, jenž byl po základní části od Flames odvolán.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Lavička Calgary ještě s Glenem Gulutzanem.

Článek

Třiapadesátiletý Peters působil u Hurricanes čtyři roky a ani jednou s mužstvem nepostoupil do play off. Smlouvu v Carolině měl ještě na příští ročník, ale rozhodl se využít opce na odchod.

Příchodem do Calgary se Peters vrací domů, neboť pochází z Three Hills vzdáleného zhruba 130 kilometrů od největšího města provincie Alberta. Zároveň obnoví spolupráci s generálním manažerem Flames Bradem Trelivingem z mistrovství světa v Rusku 2016, kde Peters dovedl Kanadu ke zlatu jako hlavní trenér a Treliving jako asistent generálního manažera.

Za Calgary, jež se v druhé Gulutzanově sezoně neprobojovalo o 11 bodů do play off, hrají český brankář David Rittich a útočník Michael Frolík. Do ledna ve Flames působil i legendární Jaromír Jágr, který po zdravotních problémech sezonu v NHL předčasně ukončil a vrátil se do Kladna.

Reklama

Související témata: