Hlavní obsah

Opora Plzně má namířeno za oceán. Uzavřela smlouvu s Nashvillem!

Plzeň
Aktualizováno

V Plzni prožil skvělý rok. Ve své premiérové extraligové sezóně v roli jedničky zářil a v té následující zabojuje o šanci zachytat si slavnou NHL. Třiadvacetiletý brankářský talent Miroslav Svoboda podepsal dvouletý kontrakt s Predátory z Nashvillu. Zámořský klub informoval o dohodě na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda.

Článek

Pro vsetínského rodáka jde o úplnou pohádku, vždyť ještě v loňském roce chytal WSM ligu a následně v baráži pomohl Jihlavě k postupu mezi elitu. V létě odešel do Plzně, kde se stal klíčovou oporou mužstva. V základní části patřil k nejlepším gólmanům celé soutěže a pomohl Západočechům k zisku Prezidentského poháru.

Po semifinálovém vyřazení s Brnem byl hodně smutný, nabídka ze zámořské ligy mu však náladu výrazně zlepšila. V Nashvillu, který v probíhající sezóně opanoval základní část, se pokusí prosadit do prvního mužstva a napodobit tak své krajany Tomáše Vokouna, jenž v hlavním městě amerického státu Tennessee odchytal osm sezón, a také bývalého gólmana Plzně Marka Mazance, který si v dresu Predátorů připsal 31 startů v NHL.

Někdejšího juniorského reprezentanta si před třemi lety vybral v sedmém kole draftu jako celkově 208. v pořadí Edmonton, kde se každé léto zúčastnil kempu mladých hráčů Oilers, kteří s ním však smlouvu neuzavřeli. Sen se mu splnil až letos.

Reklama

Související témata: