Hlavní obsah

Boston - Tampa Bay 3:4Pastrňák s Hertlem skórovali, jejich celky jsou však na hraně vyřazení

Boston

Hokejisté Bostonu s českým duem Pastrňák - Krejčí jsou blízko vyřazení z play off. Ve čtvrtém utkání série s Tampou podlehli 3:4 v prodloužení. Další branku ve vyřazovacích bojích si připsal David Pastrňák. Gólový úspěch oslavil i jiný český mladík Tomáš Hertl. Ani jeho branka ale úspěch nepřinesla. San José podlehlo ve Vegas 3:5 a v sérii prohrává 2:3 na zápasy.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

David Pastrňák z Bostonu se snaží zasunout puk za záda brankáře Tampy Andreje Vasilevského v utkání druhého kola play off.

Článek
Fotogalerie

První formace obou celků zářily v TD Garden v Bostonu. Celkově šest ze sedmi branek připsali právě stěžejní osobnosti z prvních pětek obou celků. Gólový účet zápasu však otevřel krásným individuálním průnikem centr druhé řady Tampy Brayden Point.

Nervózní úvod ze strany Bruins pak dokumentovala vyloučení Nasha a Cháry krátce po sobě. Druhý trest dokázal parádní ranou do levého rohu Raskovi branky potrestat ruský forvard Nikita Kučerov a poslal Lightning do dvougólového náskoku. Chvíle Davida Pastrňáka na sebe nenechala dlouho čekat, mladý tahoun Medvědů znovu prokázal obrovskou šikovnost a parádně trefil kotouč, který se dlouho snášel ze vzduchu, aby dopadl přímo na hokejku nekompromisně zakončujícího Čecha.

Domácí hráči se trefovali jenom v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Na začátku druhé části hry se nejprve z další přesilovky prosadil Patrice Bergeron, aby ten samý hráč poslal ve třetí třetině svůj tým do vedení, a to dokonce v oslabení. Poděkovat za svůj přesný zásah pak mohl především svému věrnému parťákovi Bradu Marchandovi, který odvedl hlavní část práce.

Sporný gól pomohl hostujícímu celku srovnat stav zápasu. Kučerov si pomohl při agresivním napadání hákováním v souboji s McAvoyem, puk se díky tomu dostal přes J.T. Millera až k zakončujícímu Stamkosovi, který ve třinácté minutě třetí třetiny potvrdil pověst kanonýra a poslal zápas do prodloužení.

V něm uběhly jenom tři minuty, když šikovnou přihrávku Killorna zasunul za záda bezmocného Raska bekhendovým nastavením hole zkušený obránce Tampy Dan Girardi. Po prvním vítězství Bostonu se tak síly otočily a Tampa Bay může už v dalším zápase slavit postup do konferenčního finále.

Hokejisté Vegas blízko dalšímu milníku

San José předvedlo skvělou stíhací jízdu na ledě překvapení sezóny z Las Vegas. Ćtyřgólové manko nakonec ale nedohnalo a v sérii znovu tahá za kratší konec. V gólově nabitém večeru se střelecky prosadil i český útočník Sharks Tomáš Hertl, který si výborně našel odražený kotouč a z bezprostřední blízkosti dal ještě gólem na 2:4 naději Źralokům.

Tu pak ještě více přiživil Mikkel Boedker, který v šestapadesáté minutě snižoval už jen na jednogólový odstup. Stíhací jízda však začala příliš pozdě a při posledním náporu svěřenců Petere DeBoera přišel inkasovaný gól do prázdné branky. Úspěšným střelcem byl sedmadvacetiletý Jonathan Audy-Marchessault, který tak stvrdil třetí triumf Vegas v sérii. Pohádka o bezvýnamném týmu, kterému nikdo nevěřil, tak v páteční noci napsala další dílčí kapitolu...

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
Boston - Tampa Bay 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 23. a 47. Bergeron, 16. Pastrňák - 5. B. Point, 10. Kučerov, 53. Stamkos, 64. Girardi. Střely na branku: 32:28. Diváci: 17 565. Hvězdy utkání: 1. Girardi (Tampa Bay), 2. Bergeron, 3. T. Rask (oba Boston). Stav série: 1:3
Západní konference - 5. zápas:
Vegas - San Jose 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Branky: 25. a 49. Tuch, 20. Neal, 29. Haula, 59. Marchessault - 50. Labanc (Hertl), 52. Hertl, 56. Boedker. Střely na branku: 39:30. Diváci: 18 693. Hvězdy utkání: 1. Tuch, 2. D. Perron, 3. Haula (všichni Vegas). Stav série: 3:2

Reklama