Hlavní obsah

Washington - Pittsburgh 6:3Vrána udeřil a přiblížil Washingtonu sladkou pomstu

Aktualizováno

Český útočník v barvách Washingtonu Jakub Vrána vstřelil vítězný gól pátého utkání série mezi Capitals a Penguins. Washington vede v sérii 3:2 na zápasy a v příštím utkání na ledě obhájců trofeje už může slavit postup. K tomu má blíže také Winnipeg, který rozstřílel Nashville 6:2 na jeho ledě a v sérii vede také 3:2.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Český útočník ve službách Washingtonu Jakub Vrána se raduje ze svého gólu do sítě Pittsburghu v pátém zápase play off NHL.

Článek
Fotogalerie

Velké momenty pražského rodáka začaly už v úvodní třetině, když šikovně vymanil kotouč od levého mantinelu, předložil ho do střeleckého prostoru Connollymu, jenž svým druhým gólem v letošních vyřazovacích bojích poslal domácí před koncem první části hry do vedení 2:1.

Druhá třetina se ale svěřencům Barryho Trotze vůbec nepovedla, časté tresty domácích trestali Tučňáci svojí velkou zbraní a v přesilové hře otočili vývoj utkání. Nejprve se trefil Sidney Crosby, o tři minuty později proměnil další přesilovku dorážkou Švéd Honqvist a Capital One Arena rázem utichla.

Úvod třetí třetiny však znovu domácí celek nakopnul, a to především díky dvaadvacetiletému Vránovi. Nejprve perfektně našel v úniku ruského centra první formace Jevgenije Kuzněcova, další parádu si pak schoval na šestnáctou minutu, když si výborně nabruslil před branku, kde počkal na perfektní Ovečkinův pas a pohodlně uklízel za záda bezmocného Murraye.

Hosté už se na obrat nezmohli, navíc ještě dvakrát inkasovali do prázdné branky, konkrétně z hokejky Oshieho a dánského forvarda Larse Ellera. Washington se tedy ujal vedení v sérii 3:2 na zápasy a už jen krůček ho dělí od sladké pomsty za poslední dvě vyřazení právě od Tučňáků z předchozích dvou sezón.

Hráči Winnipegu vyhnali Rinneho z branky

Hokejisté Nashvillu prospali úvod zápasu s Winnipegem a ze stavu 1:4, který svítil na tabuli v Bridgestone Areně po sedmnácti minutách hry, se už nevzpamatovali. Ačkoliv byli aktivnější, na výborného Connora Hellebuycka vyslali dokonce 40 střeleckých pokusů, úspěšní byli jen dvakrát.

Naopak velké efektivita kanadského celku donutila domácí k věci nevídané. Pekka Rinne odjel po šestém gólu na lavičku Predátorů a přenechal své místo v brance krajanovi Juusemu Sarosovi.

Hlavními hvězdami utkání byli především hráči první formace Jets, kteří si tentokrát udělali z obrany Nashvillu doslova trhací kalendář. Třemi asistencemi se blýskl kapitán Blake Wheeler, dvěma góly a přihrávkou pak zazářil mladý americký útočník Kyle Connor.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Washington - Pittsburgh 6:3 (2:1, 0:2, 4:0)
Branky: 19. J. Carlson, 19. Connolly (Vrána), 41. Kuzněcov (Vrána), 56. Vrána, 59. Oshie, 60. Eller - 3. Oleksiak, 25. Crosby, 28. Hörnqvist. Střely na branku: 30:39. Diváci: 18 506. Hvězdy utkání: 1. Vrána, 2. Kuzněcov, 3. Holtby (všichni Washington). Stav série 3:2
Západní konference - 5. zápas:
Nashville - Winnipeg 2:6 (0:0, 2:4, 0:2)
Branky: 32. Y. Weber, 38. R. Johansen - 33. a 38. Connor, 28. Stastny, 35. Byfuglien, 41. Scheifele, 47. Perreault. Střely na branku: 40:32. Diváci: 17 513. Hvězdy utkání: 1. Connor, 2. Scheifele, 3. Wheeler (všichni Winnipeg). Stav série 2:3

Reklama

Související témata: