Hlavní obsah

Obuli kopačky a pomáhali. Pastrňák, Voráček a spol. přispěli k více než miliónu pro charitu

Obuli kopačky a fanoušky přítomné na stadiónu v Mikulově bavili svým fotbalovým uměním. Hokejisté, mezi kterými nechyběli Jakub Voráček, David Pastrňák, Petr Mrázek, Michal Kempný nebo Ondřej Pavelec, pomohli na charitativním turnaji Hokejky pro Kluka Puka dobré věci. Na konto lidem bojujícím s roztroušenou sklerózou poputuje více než milión korun.

Foto: Sport.cz

Hokejista Jakub Voráček (druhý zprava) se svou sestrou Petrou Klausovou a fotbalistou Lukášem Zelenkou na charitativní akci Hokejky pro Kluka Puka.

Článek

Nejen hokejové hvězdy se v sobotním sychravém počasí proháněly po mikulovském pažitu. Dorazili i fotbalisté, třeba Marek Heinz, Lukáš Zelenka nebo Karol Kisel, který byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Fotbalový tým Nadace Jakuba Voráčka, za který pochopitelně nastoupil i ryšavý útočník Philadelphie nebo forvard Bostonu David Pastrňák, sice svůj loňský triumf neobhájil, to ale ve finále ani jednoho z nich nemrzelo.

„Celý odpoledne bylo opět skvělý, všichni se pobavili a zároveň pomohli pacientům s roztroušenou sklerózou. Je fajn, když se sejde super parta a zároveň pomůžete těm, kteří to potřebují," těšilo Voráčka.

Na zlepšení kvality života lidí s roztroušenou sklerózou mozkomíšní díky akci putuje 1 177 466 korun. Výsledná částka je součtem příspěvků diváků na fotbalovém turnaji a večerní tiché aukce.

Voráček před nedávnem nadaci, jejíž ředitelkou je jeho sestra Petra Klausová, poslal téměř dva milióny korun. Před uplynulou sezónou totiž slíbil, že za každý svůj bod v NHL věnuje tisíc dolarů. A po bodově nejúspěšnější sezóně v zámořské soutěži zaslal 88 tisíc dolarů...

Reklama