Hlavní obsah

Tragédie na vodním skútru! Zemřel ruský útočník, který reprezentoval s Malkinem a Radulovem

Praha

Ve věku pouhých dvaatřiceti let zemřel v neděli ruský hokejový útočník Sergej Ogorodnikov. Někdejší mládežnický reprezentant podle deníku Sport-Express nepřežil havárii na vodním skútru.

Foto: Profimedia.cz

Ruský hokejista Sergej Ogorodnikov (na snímku po finále MS dvacítek v roce 2006) našel smrt ve vlnách.

Článek

Ogorodnikov platil za ruský talent, v roce 2004 spolu s dalšími útočníky Jevgenijem Malkinem, Alexandrem Radulovem či Sergejem Širokovem vyhrál v Minsku pro sbornou titul mistrů světa na šampionátu hráčů do osmnácti let. Se třemi góly byl dokonce po Malkinovi a Romanu Vološenkovi třetím nejlepším střelcem týmu. O dva roky později pak s Malkinem a spol. získal stříbrné medaile na juniorském mistrovství světa.

Na rozdíl od Malkina s Radulovem se ale v seniorském hokeji klíčovým hráčem nestal. V roce 2004 si ho sice Ostrované z New Yorku vybrali ve třetím kole draftu, slavnou NHL si ale rodák z Irkutsku nikdy nezahrál.

V ruské nejvyšší soutěži a posléze v Kontinentální lize zaznamenal Ogorodnikov za CSKA Moskva, Ufu, Novokuzněck a Jekatěrinburg 133 startů, v nichž si připsal šest branek a dvanáct asistencí. Uplynulou sezónu strávil v Polsku v týmu Nowy Targ, v play off byl druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.

Reklama

Související témata: