Hlavní obsah

Přípravný duel Pardubic netrval ani 17 minut. Ruský útočník se vážně zranil

Aktualizováno

Druhé přípravné utkání hokejistů extraligových Pardubic před nadcházející sezónou netrvalo ani sedmnáct minut. Duel Dynama s ruským účastníkem Kontinentální ligy Jekatěrinburgem hraný v Chomutově, kde je ruský celek na soustředění, byl předčasně ukončen kvůli zranění útočníka Avtomobilistu Alexandra Torčenjuka, který byl po prvním ošetření hospitalizován do nemocnice.

Foto: Twitter HC Dynamo Pardubice

Přípravný duel Pardubic s Jekatěrinburgem byl kvůli zranění útočníku Avtomobilistu Alexandra Kučerjavenka v 17. minutě předčasně ukončeno.

Článek

Sedmadvacetiletý ruský centr v čase 16:52 za stavu 2:0 pro Jekatěrinburg vypálil z levého křídla po ledě a trefil tyčku. Následně ztratil balanc, hlavou a zády narazil mantinelu a zůstal ležet na ledě.

Rodáka z Moskvy si okamžitě vzali do péče lékař a zdravotníci záchranné služby. Pardubický útočník Rostislav Marosz pospíchal pro defiblirátor.

Rozhodčí po několikaminutové pauze poslali hráče obou týmů do šaten, zbylé tři minuty se podle původního plánu měly dohrát po pauze před začátkem druhé třetiny.

Nakonec ale byl zápas na základě stanoviska Jekatěrinburgu předčasně ukončen. Pardubice na sociálních sítích zprvu uvedly, že "zranění je vážnější, než se na první pohled mohlo zdát".

Torčenjuk byl po zhruba 20minutovém ošetření na nosítkách převezen do nemocnice, kde nabyl vědomí a začal komunikovat. CT vyšetření vážnější problém kromě otřesu neodhalilo, kvůli dalším prohlídkám ale v chomutovské nemocnici zůstává, takže s mužstvem neodletěl v úterý domů.

"Oni se rozhodli, že zápas ukončí, že nebudou hrát dále, takže jsme neměli možnost s nimi ani komunikovat a pokračovat," prohlásil pardubický trenér Miloš Holaň.

"Hráč dojížděl puk a po střele ztratil balanc. Zády a hlavou poté narazil do mantinelu. Doufám, že to nebude nic vážnějšího, ale taková zranění se v hokeji stávají," dodal Holaň.

Pro Jekatěrinburg šlo v Chomutově o třetí přípravu na novou sezónu KHL. Nejprve zdolal domácí Piráty 5:0, pak přehrál 2:1 v prodloužení dalšího účastníka KHL čínský Kunlun. Pardubice ve svém prvním přípravném duelu minulý týden prohrály 0:3 s Libercem.

Přípravný hokejový zápas v Chomutově:
Avtomobilist Jekatěrinburg - HC Dynamo Pardubice 2:0, předčasně ukončeno v 17. minutě
Branky: 8. Popov, 12. Trjamkin.
Další přípravné utkání:
AZ Residomo Havířov - HC Vítkovice Ridera 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 38. Haas, 56. Kotala - 52. a 63. Szturc, 4. Baláž

Reklama

Související témata: