Hlavní obsah

Maskot MS na Slovensku už má jméno. Jaké fanoušci medvědovi vybrali?

Bratislava
Aktualizováno

Maskotem hokejového mistrovství světa v příštím roce v Bratislavě a Košicích bude medvěd Macejko. Medvěda s bačovským opaskem a pastýřským kloboukem představili organizátoři před dvěma týdny, jméno mu poté vybírali fanoušci na facebooku.

Medvěd Macejko - maskot hokejového MS na Slovensku.

 
Článek

Právě hokejoví příznivci v první fázi sami navrhovali jméno maskota, v té druhé pak rozhodovali mezi Macejkem a Jurem. Macejko dostal 7169 hlasů, Juro 3577. Autorem vítězného návrhu je Matej Drinka z Borského Mikuláše.

„Kromě těchto dvou návrhů jsme od lidí celkově dostali přes 1200 doporučení na pojmenování. Nakonec jsme se přiklonili ke dvěma nejfrekventovanějším jménům, které nám fanoušci psali do komentářů," uvedla ředitelka komunikace šampionátu Michaela Grendelová.

Medvěd má kromě hokejové výstroje i doplňky inspirované slovenským folklórem. Bačovský opasek a pastýřský klobouk z něj mají učinit slovenského hrdinu připraveného čelit výzvám.

Macejko by se měl už za několik měsíců objevit na stadiónech během přípravných zápasů slovenských hokejistů před MS 2019. „Máme vizuální podobu, jméno a teď už můžeme pracovat na zhmotnění maskota," prohlásil marketingový ředitel MS 2019 Vladimír Janček.

Když se šampionát konal na Slovensku v roce 2011 naposledy, maskotem byl vlk Goooly.

Reklama

Související témata: