Hlavní obsah

Smutek, slzy! Jen dva přeživší se po tragédii vrátili na led, na nástup ale dorazili i další. Brankář přijel na vozíku

Humboldt
Aktualizováno

Tragédie zdaleka nemohla vymizet z paměti. Hrozivé chvíle znovu jistě běžely před očima zúčastněných, malý stadión hokejistů Humboldt Broncos se ponořil do smutku před začátkem další sezóny. Ta minulá skončila pro kanadský juniorský tým nebývale tragicky.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Většina z přeživších hráčů juniorského týmu Humboldt Broncos kvůli věku či zdravotnímu stavu nemůže v nové sezóně hrát, ale na nástup před utkáním proti Nipawin Hawks dorazili.

Článek
Fotogalerie

Celkem šestnáct lidí zahynulo po srážce klubového autobusu s kamiónem při cestě na zápas s Nipawin Hawks v rámci saskatchewanské juniorské ligy. Z toho deset hráčů. Z těch, co 6. dubna tohoto roku přežili hrozivý střet, se dva vrátili - Brayden Camrud a Derek Patter. A začínali právě proti Nipawin Hawks

Utkání na zaplněném stadiónu předcházela dojemná připomínka dubnové hrůzy na silnici. Dorazilo i dalších osm hráčů, kteří nehodu přežili. Návrat do mládežnického týmu jim nedovolil buď věk, nebo zdravotní stav. Brankář Jacob Wassermanna přijel na vozíku.

Tragédii si fanoušci mohl připomenout už cestou na stadión. Je lemována fotografiemi zahynuvších hráčů a členů realizačního týmu.

Znovu došlo na slzy. „Temnoty je mezi námi už méně, nikdy ale nezapomeneme na ty, kteří nás opustili," uvedl v emotivním proslovu prezident klubu Kevin Garinger.

Domácí po boji prohráli 1:2, ale že by se tím někdo v hale trápil, se v rozjitřené atmostféře rozhodně nedalo říct.

Všichni si oddechli, že klub dál žije. Neštěstím se šestitisícové městečko Humboldt semklo, novým trenérem se v červenci stal i v Česku dobře známý Nathan Oystrick, někdejší obránce Lva Praha v KHL.

Majitelům klubu se prý na uvolněné místo po Darcym Hauganovi, který patřil mezi oběti nehody, přihlásilo na padesát zájemců. Volba nakonec padla na Oystricka, který se v provincii Saskatchewan narodil.

Do města v létě přivezli i Stanley Cup. Slavnou trofejí útočník Washingtonu Chandler Stephenson podpořil obyvatele města ve snaze vyrovnat se s neštěstím.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články