Hlavní obsah

Konec! Jeden z nejlepších cizinců extraligy a slovenský mistr světa se loučí

Praha

Patřil mezi nejlepší zahraniční hráče, kteří kdy nastupovali v tuzemské hokejové extralize. Za slovenský národní tým absolvoval sedm světových šampionátů, včetně toho zlatého v roce 2002, před dvaceti lety si zahrál i na olympijských hrách v Naganu. Nyní útočník Peter Pucher ve čtyřiačtyřiceti letech končí svou profesionální kariéru. Poslední zápas odehrál o víkendu v třetí nejvyšší české soutěži za Moravské Budějovice.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Peter Pucher končí kariéru.

Článek

Pro fanoušky Znojma se prešovský rodák navždy stal ikonou. Vždyť za Orly odehrál v extralize osm sezón (v roce 2006 je jako kapitán dovedl k bronzu), dalších šest let pak v klubu přidal i v EBEL.

Kromě Znojma oblékl v české extralize i dres Pardubic, s nimiž před jedenácti lety získal stříbro, a Brna, dohromady si v nejvyšší soutěži připsal 551 zápasů, v nichž zaznamenal 147 gólů a 283 asistencí.

Pucherovým největším úspěchem v kariéře je zisk zlaté medaile z mistrovství světa 2002 v Göteborgu, o dva roky dříve vybojoval se slovenským národním týmem i stříbro ze šampionátu v Petrohradu.

Když po předminulé sezóně skončil ve Znojmě, zamířil do Moravských Budějovic hrajících druhou ligu. V uplynulém ročníku si držel průměr bodu na utkání, v tom aktuálním ale přišel nečekaný konec. Jen po dvou odehraných zápasech. Pucher okolnosti komentovat nechce, připustil jen, že šlo o podnět z klubu.

V Moravských Budějovicích však bude působit i nadále, pokračuje jako trenér žactva. A nevyloučil, že by se ještě jako hráč mohl objevit v některé z nižších soutěžích. Už však jen na amatérské úrovni...

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články