Hlavní obsah

Extraligový lídr z Liberce posiluje. Do konce sezony získal reprezentačního útočníka Birnera

Liberec

Comeback do míst, kde před dvěma a půl roku slavil mistrovský titul. K Bílým Tygrům se vrací útočník Michal Birner, který s prvním celkem extraligy podepsal smlouvu do dubna 2019.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„S dalším posílením týmu už jsme nepočítali a já jsem velmi rád, že majitel klubu našel cestu, jak umožnit tak výrazné posile návrat do našeho kádru. Michal má v tuto chvíli smlouvu do konce této sezony, ale v nejbližších dnech začneme jednat o dlouhodobějším kontraktu," uvedl sportovní ředitel a kouč severočeského klubu Filip Pešán.

32letý hráč je účastníkem olympijských her v Pchjongčchangu a dvou mistrovství světa. Dres s bílou šelmou oblékal již v sezoně 2015-2016, kdy patřil spolu se svým dlouholetým parťákem Michalem Řepíkem patřil ke klíčovým hráčům při zisku historicky prvního mistrovského titulu Liberce.

„Michalův příchod je další ze série návratů velmi kvalitních hráčů ze zahraničního angažmá, za což jsme velice rádi. S takovým hráčem získáváme další kvalitu v útočných řadách a nedocenitelné zkušenosti z mezinárodního hokeje," dodal Pešán.

V létě 2016 kývl na nabídku ruského Čeljabinsku a přesunul se do KHL. Po nepříliš vyvedeném startu odešel do Švýcarska, kde oblékl dres Fribourgu. Rychle se zařadil mezi ofenzivní opory a během dvou let zde posbíral 76 bodů v 85 zápasech. V úvodu aktuální sezony ho trápilo zranění kolena, za švýcarský tým tak odehrál jen devět zápasů. Na podzim se vrátil pod Ještěd.

Reklama