Hlavní obsah

Tragédie pro běloruský hokej! Legendární útočník Cyplakov zemřel v padesáti letech

Praha

Běloruský hokej přišel o jednu z největších osobností svého hokeje. Ve věku pouhých padesáti let zemřel někdejší vynikající útočník Vladimir Cyplakov. Příčinu úmrtí běloruská hokejová federace neuvedla, podle některých zpráv ale delší dobu trpěl zdravotními problémy.

Foto: Sport.cz

Ve věku padesát let zemřel jeden z nejlepších hráčů historie běloruského hokeje Vladimir Cyplakov.

Článek

„Kdo by si jen mohl představit, že tak přátelský a úspěšný muž, který se vždy udržoval v dobré kondici, opustí tento svět tak brzy?" uvedla federace v tiskovém prohlášení.

Cyplakov v devadesátých letech minulého století nastupoval šest sezon v zámořské NHL, kde oblékal dres Los Angeles a Buffala. Ve 349 zápasech včetně play off zaznamenal 173 bodů za 70 gólů a 103 asistencí.

Bělorusko reprezentoval na dvou zimních olympijských hrách (v roce 1998 v Naganu a o čtyři roky později v Salt lake City), startoval i na čtyřech světových šampionátech elitní kategorie. V roce 1989 se stal ještě se Sovětským svazem juniorským mistrem světa. Třikrát byl vyhlášen nejlepším běloruským hokejistou roku.

Po skončení hráčské kariéry začal Cyplakov působit jako trenér. Na pozici asistenta byl v KHL v Dinamu Minsk, Čerepovci a Čeljabinsku, stejnou funkci vykonával i u běloruské reprezentace.

Naposledy pracoval v sezoně 2017/18 jako hlavní trenér běloruského Soligorsku.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 15. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články