Hlavní obsah

Švédové mají v nominaci na Karjalu Forsberga a dva nováčky

STOCKHOLM

S čtyřmi olympijskými vítězi z loňska z Turína v čele s hvězdou Peterem Forsbergem a dvěma nováčky se představí na listopadovém turnaji Karjala v Jönköpingu a Helsinkách hokejisté Švédska. Poprvé oblékne dres seniorské reprezentace Tří korunek dvojice ze Södertälje - devatenáctiletý brankář Jhonas Enroth a o tři roky starší útočník Linus Videll.

Článek

Trenér Bengt-Ake Gustafsson využil služeb dvou hráčů, kteří se v současné době po zdravotních potížích připravují ve Švédsku a rádi by se ještě v této sezóně vrátili do zámořské NHL. Vedle Forsberga je to i obránce Daniel Tjärnqvist, který hrál v minulé sezóně za Edmonton a také nechyběl v Turíně. Oba nesmějí nastoupit v evropských ligových soutěžích, pokud chtějí v této sezóně hrát v prestižní zámořské lize, ale ve startu za národní tým jim to nebrání.

Dalšími dvěma olympijskými vítězi z loňského roku jsou brankář Stefan Liv z HV 71 a obránce Kenny Jönsson z druholigového Rögle. Největší zastoupení má v nominaci s čtyřmi hráči vedoucí tým HV 71 z Jönköpingu, kde Švédové Karjalu zahájí. Ve výběru jsou dva krajánci - útočníci Nils Ekman z Chimiku Moskevská oblast a Christian Berglund z Bernu.

Švédy čeká nejdříve ve čtvrtek 8. listopadu v Jönköpingu duel s Ruskem, potom po přesunu do Helsinek změří v sobotu síly s Českou republikou a na závěr je čeká v neděli derby s Finskem.

Nominace hokejistů Švédska na turnaj Karjala (8.-11. listopadu):
Brankáři: Stefan Liv (HV 71), Jhonas Enroth (Södertälje),
obránci: Johan Akerman (HV 71), Fredrik Lindgren (Skelleftea), Jan Sandström (Lulea), Sanny Lindström (Timra), Per Hallberg (MODO Hockey), Kenny Jönsson (Rögle), Andreas Holmqvist (Frölunda), Daniel Tjärnqvist (bez angažmá),
útočníci: Tony Martensson, Mattias Weinhandl (oba Linköping), Magnus Kahnberg, Jonas Nordquist (oba Frölunda), Martin Thörnberg, Johan Davidsson (oba HV 71), Patrik Hörnqvist (Djurgaarden), Rickard Wallin (Färjestad), Linus Videll (Södertälje), Fredrik Warg (MODO Hockey), Nils Ekman (Chimik Moskevská oblast/Rus.), Christian Berglund (Bern/Švýc.), Peter Forsberg (bez angažmá).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec