Hlavní obsah

Má titul se Slavií, zahrál si i na MS. Teď si musí vydělávat jako skladník

Po konci své úspěšné hráčské kariéry v roce 2017 u hokeje zůstal a v mateřském Popradu se věnuje mládeži. Kvůli pandemii koronaviru ale Igor Rataj o tuto práci dočasně přišel, a tak si musel najít jiné zaměstnání, aby uživil rodinu. Dnes šestačtyřicetiletý bývalý útočník, který před dvanácti lety vyhrál se Slavií českou extraligu, si přivydělává jako skladník v potravinářské firmě.

Foto: Profimedia.cz

Igor Rataj v dresu Popradu.

Článek

Někdejší slovenský reprezentant, který v roce 1998 startoval i na mistrovství světa, na základě telefonických a internetových objednávek nejenže balí ovoce, zeleninu a jiné potravinářské výrobky. Firma pak zboží, zejména lidem v seniorském věku, rozváží až před dveře jejich bytů či domů.

„Kvůli koronaviru se předčasně neukončila pouze (slovenská) extraliga, ale i mládežnické soutěže, takže jsem zůstal jako mnozí další hráči či trenéři bez příjmu," uvedl Rataj pro server cas.sk.

Nastoupil do oboru, s nímž dosud neměl žádné zkušenosti. „Znám šéfa potravinářské firmy a byl jsem se zeptat, jestli pro mě nemá práci. Dostal jsem pozitivní odpověď, rychle jsem se zaučil a momentálně dělám nejen skladníka, ale i u pásu," vypráví pravý křídelník, jenž s bratislavským Slovanem třikrát získal slovenský titul.

„Lidé si od nás objednají zeleninu, ovoce, ale už i jogurty, mouku, vajíčka a jiné věci. My jim to zabalíme a doneseme přímo až k jejich dveřím. Objednávky ale musí být ve výši nad 30 eur," uzavřel Rataj.

Reklama