Hlavní obsah

Česko - Slovensko 1:2Hokejbalisté na třetí titul mistrů světa nedosáhli, ve finále prohráli se Slováky

St. John's

Čeští hokejbalisté na mistrovství světa v kanadském St. John´s nedosáhli na třetí titul za sebou. Ve finále podlehli svěřenci trenéra Drahomíra Kadlece Slovensku 1:2. O branky vítězů se postarali Boris Oravec a Jaroslav Martinusík, kteří získali Slovákům dvoubrankový náskok, za český tým snížil v 38. minutě Tomáš Wróbel.

Foto: Sport.cz, Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Čtvrtý triumf po úspěších v Litoměřicích v roce 1998, v Plzni 2009 a v Bratislavě 2011 čeští hokejbalisté nepřidali. Na desátém MS získali páté stříbro a ve sbírce mají i jeden bronz. Slováci slaví druhý titul, poprvé uspěli v roce 1999 ve Zvolenu.

Slováci se mohli dostat do vedení v 11. minutě, kdy trefil tyč Oravec. Na druhé straně pomohla brankáři Petríkovi také tyč po Wróbelově pokusu. Ve 14. minutě už se dočkali vedení Slováci, když ležícího Heczka překonal nadvakrát Oravec.

V druhém dějství v největší šanci nepřekonal Petríka Wróbel a v 29. minutě zvýšil v přesilovce Martinusík. Češi se nevzdali a naději jim vykřesal v 38. minutě Wróbel. Slováci ale závěrečnému tlaku odolali a mohli slavit. Třetí skončila domácí Kanada, která porazila Portugalsko 7:3.

České hokejbalistky získaly stejně jako na předešlých třech světových šampionátech bronz, když zdolaly USA 5:0. Z titulu se radovala Kanada, která vyhrála nad Slovenskem 2:0.

Mistrovství světa v hokejbalu v St. John's (Kanada):
Finále:
ČR - Slovensko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 38. Wróbel - 14. Oravec, 29. Martinusík.
O 3. místo:
Kanada - Portugalsko 7:3 (2:0, 1:2, 4:1).

Reklama