Hlavní obsah

Do ostravského derby naskočí letos i hokejistky

Ostrava

Už potřetí se ve středu 22. března proti sobě postaví hokejové týmy obou ostravských univerzit. Letošní klání na ledě bude zase o něco pikantnější, na obou stranách se do hokejové výstroje navléknou také karvinské ligové hokejistky.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Kapitáni vysokoškolských týmů Adam Motyka za Ostravskou univerzitu (vlevo) Lukáš vrána z Vysoké školy báňské.

Článek

Čest Ostravské Univerzity (OU) bude v porubské RT Torax Aréně hájit útočnice Kateřina Kaplanová, za Vysokou školu báňskou - Technickou Univerzitu (VŠB-TU) bude bojovat obránkyně Magdaléna Walicová. „Speciální šatny mít nebudou, a tak to možná nebude zpestření jen pro diváky," pousmál se člen organizátorského týmu Lukáš Řezanina.

V premiérovém univerzitním derby zvítězila Ostravská univerzita 5:2, loni ale „báňská" skóre po výsledku 6:3 vyrovnala. A favoritem bude i letos. Jeho řady totiž vyztuží extraligový obránce Vítkovic Lukáš Kovář a jeho parťák z klubu útočník Petr Kolouch. „Tak kvalitní kádr, jako letos, jsme v předchozích dvou ročnících neměli. Hodně nám pomohla i skutečnost, že Vítkovice se zachránily a mají takřka po sezóně," prozradil trenér týmu VŠB-TU Roman Minárik a dodal, že finální sestavu vybíral ze zhruba čtyřicítky hokejistů.

Jeho soupeř na lavičce OU Michal Sebera bude spoléhat na kostru týmu, který v loňském roce Akademické mistrovství republiky. „Momentálně máme na univerzitě asi o polovinu hokejistů méně, než z čeho může vybírat Roman. Ale základ máme," řekl Sebera. „Mají sice nabitý kádr, ale my jsme srdcaři a zkusíme to ubojovat. Jsme bojovníci a dáme do toho všechno. Z týmu akademických šampiónů postavíme dvě lajny, zbytek doplníme," připojil kapitán týmu Ostravské univerzity Adam Motyka.

Kapitánské céčko VŠB-TU ponese hokejista druholigové Poruby Lukáš Vrána. RT Torax Aréna je domovským stánkem porubských hokejistů, výhody stadiónu tak velmi dobře zná. Těším se moc, protože je to vždy jiné, než druhá liga. Na tu nechodí moc lidí, snad jedině na play off. Ale na univerzitní derby je plno. Bude znovu určitě skvělá amosféra," pozval do ochozů Vrána.

Vysokoškoláci v obou předchozí derby 5300 míst na stadiónu v Porubě vyprodali. A organizátoři věří, že letos to nebude jiné. „Na Ostravar Arénu to zatím ještě není, ale třeba to jednou vyjde," zasnil se Lukáš Řezanina.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko