Hlavní obsah

Hořící koudel u zadku zafungovala. Jenže pak Pech selhal a vidina největšího úspěchu zmizela

Jan Škvor (Göteborg)Sport.cz

Kdyby v závěru třetí třetiny za nerozhodného stavu 3:3 proměnil svou tutovku, hokejisty Sparty by patrně nasměroval k triumfu v Lize mistrů. Jenže útočník Lukáš Pech gólmana Frölundy Gustaffsona nepřekonal a v prodloužení pak ze střídačky sledoval, jak göteborský celek rozhodl o své výhře a tím pádem i obhajobě titulu.

Foto: Adam Ihse, ČTK/AP

Zklamaní sparťanští hokejisté Dominik Uher (vlevo) a Petr Kumstát po prohře s Frölundou ve finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Frölundy slaví triumf v Lize mistrů

Šlo s vaší šancí naložit lépe?

Byl jsem blízko brance, ale jak puk poskakoval, už jsem na něj nedosáhl a podjel mi pod hokejkou. Chtěl jsem ho pak ještě zamést do branky, ale hráč Frölundy lehl na led, takže už to nešlo. Možná to chtělo líp zareagovat, ale teď už se s tím bohužel nedá nic dělat.

Trenér Kalous po utkání říkal, že je nas*aný. Cítíte to stejně?

Taky jsem. Vyhrát Ligu mistrů by pro byl mě největší úspěch v klubové soutěži.

Opravdu? Vždyť s Karlovými Vary máte extraligový titul.

Jenže teď šlo o konfrontaci mezinárodního hokeje. Mrzí to, protože jsme došli hodně daleko. Celá soutěž nám vyšla parádně, hráli jsme atraktivní hokej s výbornými soupeři a myslím, že jsme se s tím poprali na výbornou. Jen škoda tohoto posledního zápasu.

Přitom mohl skončit zcela opačně, kdybyste v době svého obrovského tlaku ve třetím dějství vstřelili více než jeden gól...

Po slabší druhé třetině a nepříznivému stavu 2:3 se zase potvrdilo, že když nám hoří koudel u zadku, jak se říká, tak zabereme. Najednou jsme hráli výborně na puku, byli jsme silní v předbrankovém prostoru. Šancí na vítězný gól jsme měli spoustu, Frölundu jsme nepustili z pásma. Jenže bohužel nepřišla koncovka a prodloužení, to už je loterie.

Zvlášť to, které se hraje se třemi bruslaři na každé straně. Neslušela by tak důležitému zápasu spíš hra v pěti proti pěti?

Můžeme polemizovat o tom, zda tohle pravidlo bylo spravedlivé, ale prostě je to tak nastavené a každý to ctí. Kdybychom ten gól dali my, jsme rádi, že to tak je.

Reklama

Související témata: