Hlavní obsah

Zázrak je dokonán. Neuvěřitelné a šílené. Německá média oslavují senzační postup do finále

Praha

Německo zaplavil obrovský gejzír neskonalé euforie! Země s více než 80 milióny obyvatel oslavuje své hokejové hrdiny, kteří si po dlouhých dvaačtyřiceti letech odvezou ze zimní olympiády medaili, a navíc minimálně stříbrnou. Fanoušci jsou u vytržení, parta trenéra Marka Sturma šokovala v Pchjongčchangu doslova celý svět, když na úkor favorizované Kanady pronikla do finále.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Německá radost po šokující výhře v semifinále nad Kanadou.

Článek

Postup našich západních sousedů přes Švédy mezi čtyři nejlepší týmy turnaje byl ohromným překvapením, páteční vítězství nad obhájci zlata z Kanady 4:3 je však prvotřídní senzací. „Všichni fanoušci budou ještě dnes v noci tenhle zápas prožívat v celé délce znovu ve snu. Pořád dokola, v nekončné smyčce," píše například server hockeyweb.de.

„Zázrak je dokonán. Německo slaví největší úspěch v hokejových dějinách," uvádí ve svém komentáři server listu Die Welt. „Je jedno, jak dopadne finále, už teď vstoupil národní tým do historie," připomíná skutečnost, že němečtí hokejisté získali na ZOH doposud jen dvakrát bronz (v roce 1932 v Lake Placid a o čtyřiačtyřicet let později v Innsbrucku).

V Jižní Koreji skončí nejhůř druzí, přičemž v neděli dokonce zabojují o nejcennější kov. „Neuvěřitelné, nepochopitelné, šílenost," pěje ódy server sport.de. „Nesmrtelní Němci pokračují ve své pohádce," přidává se Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Zatímco nadšení Němci se chystají na vysněné finále proti Olympijským sportovcům z Ruska, kolébka hokeje polyká hořké slzy zklamání. "Kanada porazila sama sebe při ostudné porážce s Německem," hlásí třeba server listu Toronto Sun.

Upozorňuje, že výběr javorových listů vypadl s týmem, který na turnaji pod pěti kruhy ve Vancouveru 2010 obsadil až předposlední jedenácté místo a před čtyřmi lety do Soči se vůbec nekvalifikoval. „Kanada nechala Němce hrát v semifinále svoji hru a byla nedisciplinovaná," citoval server kanadské televizní stanice TSN analytika P. J. Stocka.

Kanaďané, kteří v posledních letech vládnou světovému hokeji, se pokusí z hlavy rozčarování a smutek rychle vyhnat. Vždyť už za pár hodin nastoupí proti českému národnímu mužstvu v duelu o bronz.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko