Hlavní obsah

To byla lahůdka! Mladý český obránce v zámoří vykoupal gólmana

Grand Rapids/Praha

Už nebylo kam uhnout, musel zkrátka dát gól, aby měl jeho tým ještě šanci na výhru. A český obránce Filip Hronek zvládl vypjatý okamžik opravdu mazácky.

Foto: Twitter

Filip Hronek se blýskl v utkání proti Texasu.

Článek

Odchovanec královehradeckého hokeje v dresu Grand Rapids Griffins, farmy Detroitu Red Wings, se rozjížděl v penaltovém rozstřelu proti Texasu Stars ke svému nájezdu ve třetí sérii, kdy soupeř už vedl v dovednostní disciplíně 1:0. Pokud by nedal, naděje na výhru by zhasla.

Jenže dvacetiletému českému obránci se kolena rozhodně nerozklepala. Před bránou naznačil kličku doleva, poslal gólmana Bowa mimo pozici a po rychlé změně směru v pádu poslal puk do zcela odkryté brány.

„Paráda, to byl gól!" rozplývali se američtí televizní komentátoři. I sám Hronek měl ze svého počinu viditelně obrovskou radost. V utkání se střelecky prosadil už ve druhé třetině, kdy si nabruslil na přihrávku od Shinea a prostřelil Bowea poprvé, čímž srovnal na 1:1.

V nájezdech pak pomohl svým zásahem k obratu, po něm se trefili i Esposito a Holmström a Griffins slavili nakonec výhru 3:2.

Po zápase si pak Hronek vyslechl pochvalná slova od trenéra Todda Nelsona. „Filip se neustále zlepšuje. Musím říct, že hodně překonal má očekávání," uznal trenér.

Hronek, jenž loni získal s týmem Grand Rapids Calderův pohár pro vítěze AHL, má v sezóně oslňující statistiky, zejména co se týče hodnocení plus/minus, v němž je momentálně na hodnotě +22. V 66 zápasech pak nasbíral 33 bodů (9+24).

Reklama

Související témata: