Hlavní obsah

Hokejisté Grodna obhájili v Bělorusku titul a jdou do Ligy mistrů

Minsk

Hokejisté Němanu Grodno obhájili titul v běloruské lize a kvalifikovali se do nadcházejícího ročníku Ligy mistrů. V pátek vyhráli v šestém utkání finále na ledě Junosti Minsk 3:2 a ovládli sérii 4:2 na zápasy. Celkově dosáhli na čtvrtý triumf v historii, radovali se také v letech 2013 a 2014.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Linus Högberg z Växjö - jeho tým si vybojoval právo startu i příštím ročníku hokejové Ligy mistrů.

Článek

Celek Junosť Minsk se rovněž představí v Lize mistrů, kam se dostal už v lednu jako vítěz Kontinentálního poháru. V současné době je rozhodnuto o 26 z 32 účastníků příštího ročníku.

Jasno je o všech pěti zástupcích z Finska (Jyväskylä, Karpät Oulu, TPS Turku, Tappara Tampere a IFK Helsinky) a ze Švédska (Växjö, Djurgaarden, Malmö, Skelleftea a Frölunda), o čtyřech z české extraligy (Plzeň a Hradec Králové, Kometa Brno a Třinec) a také o kompletním triu z EBEL, kde Vídeň a Salcburk doplnilo postupem do finále italské Bolzano.

Jistými účastníky byli již dříve také ze švýcarské ligy hokejisté Bernu a Zugu, z Německa EHC Mnichov s Eisbären Berlín, z britské ligy vítěz základní části Cardiff, šampioni Rouen z Francie a GKS Tychy z Polska.

Na základě výsledků v play off se do soutěže ještě dostanou dva týmy ze Švýcarska a po jednom z Německa, ze Slovenska, Norska a Dánska.

Reklama