Hlavní obsah

Tragédie spojila Kanadu. Mužstva nastupují v dresech Broncos, největší legendy se modlí za mladíky

Humboldt

Kanada se probudila do dalšího dne od strašné tragédie, která potkala juniorský hokejový tým Humboldtu Broncos na cestě k zápasu play off juniorské ligy provincie Saskatchewan. Obrovské neštěstí probudilo velkou dávku solidarity. Finanční dary, ubytování zdarma, týmy NHL v dresech Broncos nebo slzy ve tvářích legend tohoto sportu....

Foto: Sergei Belski, Reuters

Vzpomínkový okamžik na hráče Humboldtu Broncos před zápasem NHL mezi Calgary a Las Vegas.

Článek
Fotogalerie

Kondolence chodí ze všech stran, obyvatelé Humboldtu se shromažďují, aby uctili památku zesnulých, Kanada drží pospolu. Bohužel se také upřesnil počet obětí. Smutné číslo ještě narostlo. Tragická bilance je tedy 15 mrtvých, 14 zraněných, někteří těžce. Řidič autobusu jako jediný vyvázl z nehody bez újmy.

Upřímnou soustrast vyjádřila i největší legenda kanadského sportu Wayne Gretzky. Památku také uctila většina týmů NHL, které nastupovaly do zápasů se jmenovkou "Broncos" na zádech nebo se znakem klubu na helmách.

Víru a naději posílají také nejvyšší státníci - Donald Trump kondoloval kanadskému premiérovi Justinu Truedeaovi, aby vyjádřil svoji nehlubší soustrast obětem neštěstí a jeho rodinám.

Zesnulí hráči Humboldtu Broncos možná právě teď hrají svůj poslední zápas v nebi, celá Kanada jim v něm určitě drží palce....

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko