Hlavní obsah

Konečně hvězdný obránce? Nadějný český hokejista se blýskl v AHL

Springfield
Aktualizováno

Český hokejový obránce Filip Hronek z Grand Rapids zazářil v sobotním posledním utkání základní části nižší AHL čtyřmi body za gól a tři asistence a pomohl farmářskému týmu Detroitu k vítězství 6:4 nad Clevelandem. Pro dvacetiletého odchovance Hradce Králové, který si připsal i tři kladné body v bilanci plus/minus a pět střel, to byl nejvydařenější zápas profesionální kariéry v zámoří.

Foto: Sport.cz

Filip Hronek v dresu Grand Rapids Griffins.

Článek

Hronek byl už před necelými dvěma týdny zařazen do All Star týmu nováčků AHL. V této sezóně nasbíral v 67 zápasech 39 bodů za 11 branek a 28 asistencí. S Grand Rapids jej čekají boje o Calderův pohár.

Třemi body za gól a dvě přihrávky přispěl k vítězství Chicaga Wolves nad Rockfordem 5:4 útočník Tomáš Hyka, který si vylepšil bilanci na pozici nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži. Má na kontě 48 bodů za 16 tref a 32 přihrávek z 49 utkání. I jeho tým čeká play off.

O Calderův pohár bude bojovat také tým San Jose Barracuda s obráncem Radimem Šimkem, přestože se zdálo, že je už bez šance na postup. Do play off pronikl na úkor San Diega, na které ještě 4. dubna ztrácel v Pacifické divizi propastných deset bodů.

San Jose ale zakončilo základní část šesti výhrami a San Diego naopak šesti porážkami za sebou. Byl to jeden z nejméně pravděpodobných úspěšných finišů v historii AHL. San Jose slavilo díky vítězství nad Stocktonem 2:1 a San Diego podlehlo na ledě Tucsonu 3:6.

Ještě více se tak snížily naděje na Šimkovu účast na mistrovství světa v Dánsku. Účastník minulých dvou šampionátů měl být k dispozici prvnímu týmu San Jose Sharks, který po úvodních dvou zápasech venku v sérii prvního kola play off NHL vede nad Anaheimem 2:0 na zápasy. Po vítězné jízdě farmářského klubu bude sám bojovat ve vyřazovací části.

Reklama