Hlavní obsah

USA - Česko 6:0Nepovedený úvod. Hokejová osmnáctka na Hlinka Gretzky Cupu utrpěla debakl

Red Deer
Aktualizováno

Ostrá premiéra v nových dresech se nepovedla! Česká hokejová reprezentace do 18 let nenavázala na překvapivou výhru 4:3 nad Kanadou v přípravě a ve svém úvodním vystoupení na turnaji Hlinka Gretzky Cup prohrála s výběrem USA vysoko 0:6. Zámořský soupeř byl lepší po všech stránkách a svěřencům trenéra Aloise Hadamczika nepomohlo ani střídání brankářů. Dva góly vstřelili vítězové dokonce v oslabení.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér české hokejové reprezentace do 18 let Alois Hadamczik.

Článek

Skóre otevřel v úvodní třetině při přesilovce Robert Mastrosimone a stejný hráč se trefil znovu krátce po polovině utkání. Odstartoval tím "černou pětiminutovku" českého celku, jenž v tomto časovém úseku ještě dvakrát inkasoval a brankář Nick Malík po čtvrtém gólu raději přepustil svoje místo Janu Škorpíkovi. Ani ten však americké střelce neudržel na uzdě a ještě dvakrát vytahoval puk ze sítě po střelách Silianoffa a Toporowského.

S Rusy už nesmějí zaváhat

Druhé utkání na turnaji, který se dříve hrál jako Memoriál Ivana Hlinky s centrem v Břeclavi a letos se poprvé koná v Kanadě, sehraje Hadamczikův tým v noci z dneška na středu - od 23:00 SELČ ho čekají silní Rusové, kteří na úvod porazili Finy 7:2. Pokud chtějí Češi postoupit ze skupiny B do semifinále, musejí proti sborné uspět.

V dalších zápasech Kanada ve skupině A v Edmontonu deklasovala Švýcarsko 10:0 a Švédové porazili Slováky 4:2.

Hokejový Hlinka Gretzky Cup - skupina B (Red Deer):
USA – Česko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Mastrosimone (Silianoff, Koster), 32. Mastrosimone (Silianoff, Miller), 34. Jutting (Silianoff), 36. Huglen, 43. Silianoff (Farinacci), 59. Toporowski. Vyloučení: 8:6, navíc Raška (ČR) a Groll (USA) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 40:23.
USA: Wolf – Koster, Miller, Webber, Reid, Davies, Feenstra, LaCombe – Silianoff, Farinacci, Mastrosimone – Robertson, Nodler, Kaliyev – Toporowski, Mancinelli, Colangelo – Groll, Huglen, Jutting – Paquette. Trenér: Laylin.
Česko: Malík (36. Škorpík) – Haš, Suhrada, Kubíček, Homola, Tureček, Mlčák, Žůrek – Teplý, Barinka, Toman – Lang, Přikryl, Mužík – Beránek, Peterek, Pytlík – Raška, Najman, Koffer – Novák. Trenér: Hadamczik.

Reklama

Související témata: