Hlavní obsah

Na Slovensko pojedou hokejisté s osmi nováčky, na turnaj s hvězdami

PRAHA

Zápas se Slovenskem v Košicích a tři utkání na turnaji Channel One Cup, to je program české hokejové reprezentace do konce roku 2009. V rámci třetího podniku Euro Hockey Tour (EHT) se čeští hokejisté představí i doma, 17. prosince se v Praze utkají s Finskem. Tam by se měl ukázat i Jaromír Jágr a další hvězdy, k zápasu na Slovensku pojede značně odlišný tým s osmi nováčky. Nominace na obě akce byly zveřejněny v pondělí.

Článek

Trenéři hokejové reprezentace tentokrát oznámili dvě různé nominace, s týmem pro Channel One Cup má "slovenský" výběr společné jen brankáře Jakuba Štěpánka a Marka Schwarze, a obránce Angela Krsteva. "Chceme, aby oba brankáři chytali a Krstev momentálně v Rusku nehraje, proto je nominovaný na obě akce," vysvětlil hlavní kouč Vladimír Růžička.

Šéf české střídačky do Košic neodletí, tým při oslavách 80. let slovenského hokeje budou dirigovat asistenti Josef Jandač a Ondřej Weissmann. Růžička ve stejný den (15. prosince) povede trénink druhého mužstva v pražské O2 Areně. Bude si ovšem muset sehnat brankáře, protože Štěpánek i Schwarz budou v Košicích. „To nebude problém, brankáře pro trénink obstaráme,“ nezatěžuje se tím.

Největší hvězdou výběru pro Košice bude Jan Marek z Magnitogorsku, kterého doplní hráči s malými zkušenostmi v reprezentaci a také osm nováčků. Debut v národním týmu mohou zažít obránci Lukáš Derner, Martin Lučka, Jiří Drtina, Jan Kolář, a útočníci Jakub Černý, Lukáš Kašpar, Tomáš Plíhal a Michal Birner.

Jágr znovu s Čajánkem

To v Praze a v Moskvě se v českém dresu představí mnohem ostřílenější borci v čele s Jaromírem Jágrem, který je připraven odehrát všechna utkání turnaje. Ačkoliv Růžička nechtěl prozrazovat, s kým bude největší hvězda týmu hrát, nepravděpodobnější se zdá varianta spolupráce s Petrem Čajánkem, s nímž společně nastupovali na posledním MS ve Švýcarsku.

Útočník Petrohradu přitom zvažoval své účinkování v národním týmu ukončit. Jeho pokračování ovšem pochopitelně dělá radost nejen českým trenérům. „Petr Čajánek byl jedním z našich klíčových hráčů na mistrovství světa a tým jej stále potřebuje,“ má jasno Růžička.

Kumstát a Čutta dostali volno

Česká sestava pro třetí akci EHT se od těch předešlých liší jen minimálně, volno tentokrát dostali Petr Kumstát a Jakub Čutta, protože jejich Karlovy Vary čeká koncem roku účast na Spenglerově poháru. Třetího hráče z kádru posledního mistra však nominace neminula. „Ondra Němec je pro nás klíčový bek a tolik kvalitních obránců přece jenom zase nemáme,“ odmítl kouč uvolnění další opory.

Hokejový tým pro zápas na Slovensku se sejde v Praze v pondělí 14. prosince a o den později odcestuje do Košic, kde sehraje utkání s východními sousedy. Druhý a mnohem zkušenější tým se sejde v úterý 15. prosince a ve čtvrtek nastoupí v úvodním střetnutí Channel One Cupu proti Finsku. O den později pak odletí do dějiště turnaje v Moskvě, kde se postupně utká ještě se Švédskem a Ruskem.

Nominace na utkání se Slovenskem:
Brankáři: Marek Schwarz (Mladá Boleslav), Jakub Štěpánek (Vítkovice)
obránci: Lukáš Derner, Jiří Hunkes (oba Liberec), Martin Lučka (Zlín), Josef Hrabal (Třinec), Jiří Drtina (Slavia Praha), Michal Gulaši (Sparta Praha), Jan Kolář II (Pardubice), Angel Krstev (Nižnij Novgorod/KHL)
útočníci: Jakub Černý, František Lukeš (oba Litvínov), Martin Růžička, Lukáš Květoň (oba Třinec), Tomáš Plíhal, Michal Birner (oba TPS Turku/Fin.), Tomáš Kůrka (Slavia Praha), Petr Vampola (Plzeň), Jakub Langhammer (Sparta Praha), Marek Kvapil (Vítkovice), Jan Marek (Magnitogorsk/KHL), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.)
Nominace na turnaj Channel One Cup:
Brankáři: Jakub Štěpánek (Vítkovice), Lukáš Mensator (Karlovy Vary)
Obránci: Ondřej Němec (Karlovy Vary), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Vladimír Sičák (Vítkovice), Filip Novák (Balašicha/KHL), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Angel Krstev (Novgorod/KHL)
Útočníci: Petr Hubáček (Vítkovice), Jaroslav Bednář (Nižnij Novgorod/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Jakub Klepiš, Jaromír Jágr (oba Omsk/KHL), Jiří Hudler (Dynamo Moskva/KHL), Jan Bulis, Jiří Novotný (oba Atlant Mytišči/Rus.), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček, Zbyněk Irgl (oba Jaroslavl/KHL), Petr Čajánek (Petrohrad/KHL), Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.)
Program české hokejové reprezentace:
Úterý 15. prosince:
17:00 Slovensko - Česká republika (Košice)
CHANNEL ONE CUP 2009 (Moskva):
Čtvrtek 17. prosince:
17:30 Česká republika - Finsko  (Praha)
18:00 Rusko - Švédsko
Sobota 19. prosince:
12:00 Rusko - Finsko
16:00 Česká republika - Švédsko
Neděle 20. prosince:
12:00 Rusko - Česká republika
16:00 Finsko - Švédsko

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články