Hlavní obsah

Hadamczik: Proti Finsku snad nastoupíme jako jiný tým

STOCKHOLM

Jen čtyři výhry z jednadvaceti vzájemných zápasů se Švédskem má na kontě za svého působení u národního týmu trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. Ale tak krutou porážku jako ve čtvrtek (1:6) utrpěl s neoblíbeným soupeřem jen jednou - v únoru 2007 také na LG Hockey Games ve Stockholmu. Po zápase měl k týmu hned proslov a vytknul mu chyby, které si podle něj hráči sami také uvědomovali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Alois Hadamczik na srazu hokejové reprezentace

Článek

"S takovým výkonem a organizací obrany prostě nemůžeme vyhrát. Mužstvo musí obranný systém dodržovat a hlavně nesmí prohrávat osobní souboje," řekl novinářům Hadamczik. "Švédové navíc měli dobrý den, byli silní v osobních soubojích, dobře bruslili a měli velkou touhu vyhrát. Zápas si rozebereme, máme v pátek trénink a proti Finsku snad už nastoupí úplně jiný tým."

Přitom první třetina podle Hadamczika ještě nebyla úplně celá špatná. "My jsme začali velmi dobře, dostali jsem sice gól, ale vyrovnali jsme hru. Pak ale přišly takové chyby a druhý gól jsme si tam dali pomalu sami. Na třetí jsme Švédům nahráli," zmínil inkasovanou branku při vlastní přesilovce v polovině utkání. "Petr Čáslava zahrál naslepo puk a dostali jsme gól. Ten gól nás srazil, ale ta celková hra... Za stavu 1:3 se dá ještě vyhrát zápas, ale chyběla spoustě hráčů statečnost. Podrážděnost některých kluků si také neumím vysvětlit," narážel na zbytečná vyloučení.

Hadamczikovým svěřencům se vůbec nedařilo v přesilovkách ani v ofenzívě. "Lepší hráče na to nemáme, kvalita hráčů tam je. Musíme na tom znovu pracovat. Stihli jsme přesilovky jeden trénink na patnáct minut, budeme je trénovat opět v pátek a uvidíme," prohlásil Hadamczik. Našel na zápase i drobná pozitiva. "První lajna Průcha, Koukal, Červenka se mi první třetinu líbila. Kromě jedné chyby se krátké premiéry zhostil v klidu i mladý Jeřábek. Slušně hrál Nakládal," doplnil Hadamczik.

Reklama