Hlavní obsah

Reprezentace je pro mě nový náboj, říká Průcha po zklamání v Petrohradu

V průběhu sezóny dal Petr Průcha sbohem NHL, z Phoenixu se stěhoval do Ruska. Zakotvil v ambicózním Petrohradu, který byl horkým kandidátem na zisk Gagarinova poháru. Průchovy výkony ve vyřazovacích bojích rostly, jenže klub překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále. „Bohužel to skončilo brzo,“ mrzí osmadvacetiletého útočníka. Teď se chce plně soustředit na reprezentaci, za kterou by si rád zahrál na mistrovství světa na Slovensku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Průcha na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Petrohradu skončila sezóna minulou neděli, co jste od té doby dělal?

Měl jsem týden volna, trošku jsem se dostal z toho zklamání, co jsme v Petrohradě zažili. Navíc jsem v posledním zápase dostal ránu do hlavy, takže jsem kvůli otřesu mozku úplně vysadil. Spíš to ale bylo preventivní, kdyby se hrálo v play-off dál, určitě bych nastoupil.

Teď už se cítíte dobře?

V podstatě se cítím výborně. Ono to na sobě nepoznáte, akorát jste trochu unavený, když začnete něco dělat.

Jak jste se zklamání z prohrané série s Atlantem Mytišči zbavoval?

Nic zvláštního jsem nedělal. Ihned po návratu domů jsem se zajel podívat na hokej do Pardubic proti Vítkovicím. Je pro mne překvapení, že Pardubice vypadly. Ještě jsem si stačil zařídit pár věcí, navštívil jsem rodinu a hned se zase vracím k hokeji. Teď se budu soustřeďovat jen na reprezentaci. Momentálně je to pro mě po tom zklamání s Petrohradem nový náboj.

Vás musí nečekaně brzký konec sezóny o to víc, že jste se po přestupu z NHL konečně rozjel, že? V play-off jste nastřílel slušných pět branek…

Určitě. Dostal jsem se místo Jašina do druhé lajny a hodně jsem si to užíval. Bohužel to brzo skončilo…

Co dál? Už se objevily nějaké nabídky ohledně nové smlouvy?

Nějaké nabídky mám, ale momentálně se chci soustředit na reprezentaci. Tohle nechám na svém agentovi.

Stále platí, že setrvání v KHL je prioritou?

Přesně tak.

Před dvěma lety jste kvůli jednání o novém kontraktu nejel na šampionát ve Švýcarsku. Tehdy jste sice působil v NHL, ale v čem je nynější situace odlišná oproti té z roku 2009?

Už mám něco za sebou, nějaké nabídky už teď na stole mám, takže z toho nemám takové obavy jako jsem měl před dvěma lety.

Reklama

Související témata: