Hlavní obsah

Hokejová dvacítka se bude muset na juniorském MS obejít bez Frka

PRAHA

Česká hokejová reprezentace do 20 let se bude muset na blížícím se mistrovství světa obejít bez pomoci útočníka Martina Frka. Jeden z plánovaných tahounů týmu kouče Miroslava Přerova není stále fit po otřesu mozku a jeho start na šampionátu v Edmontonu a Calgary není možný.

Foto: Doug Benz, Reuters

Jakub Orsava, který už nastoupil i za A-tým, takhle bojoval před rokem s norským obráncem Adrianem Danielsenem na MS dvacetiletých, kde bude chybět Martin Frk.

Článek

Osmnáctiletý útočník odehrál v sezoně jen šest zápasů za kanadský Halifax Mooseheads, působící v kanadské soutěži QMJHL. Po otřesu mozku stále není fit a nebude schopen juniorský turnaj odehrát.

"Byli jsme s ním i s jeho agentem v kontaktu, Martin moc chtěl reprezentovat. Jenomže to bohužel nejde," uvedl generální manažer Petr Komers pro hokej.cz.

Bývalý hráč Karlových Varů startoval i na předešlém šampionátu hráčů do 20 let a s třemi góly a třemi asistencemi byl druhým nejproduktivnějším hráčem českého týmu. "Trenéři zvažovali, zda pozvat náhradníka, ale nestane se tak. Do soustředění se zapojí 26 hokejistů," dodal Komers.

Hokejová dvacítka v neděli odletěla do zámoří, kde se bude připravovat na start šampionátu. Závěrečný kemp se uskuteční v Lethbridge a jeho součástí budou i dva přípravné zápasy. V úterý 20. prosince se český tým utká s úřadujícími světovými šampiony z Ruska, o dva dny později s Lotyšskem.

Po druhém utkání kouč Přerost s asistenty Jiřím Fischerem a Jiřím Juříkem oznámí konečnou nominaci.

Prvním soupeřem hokejistů v základní skupině JMS budou v úterý 27. prosince hráči Dánska. Poté se Češi ještě utkají s domácí Kanadou, USA a Finskem. Do bojů o medaile postoupí tři týmy

Reklama