Hlavní obsah

Po dvou letech v reprezentaci! Bek Chabarovsku doufá v načasování formy

Praha

Startoval na čtyřech hokejových MS a letos zabojuje o páté. Před dvěma lety se obránce Michal Jordán neprobil do finální nominace pro šampionát v Bratislavě a reprezentační kemp opustil už na konci dubna. Teď po delší odmlce opět rozrazil dveře kabiny národního mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jordán (vpředu) na ilustračním snímku.

Článek

Do pražské Tipsport arény přitom dorazil natěšený a plný elánu. „Sezona byla náročná, ale poté, co jsme se nedostali do play off, jsem si odpočinul, nabral síly a mám chuť do hokeje," hlásí opora Chabarovsku. Soutěžní zápas odehrál naposledy 27. února, kdy v KHL nastoupil na ledě Rigy.

Amuru poté skončila nejen základní část, ale i celá sezona. Ve Východní konferenci uvízl na desátém místě a na play off ztratil 12 bodů. Z rytmu však Jordán nevypadl. „Dva týdny jsme museli v Chabarovsku zůstat a trénovat. Chodil jsem na led a do posilovny. Letěli jsme až 25. března," líčí.

Před třemi lety si na ruském Dálném východě zahrál o Gagarinův pohár, od té doby na vyřazovací fázi s Chabarovskem čeká. Z osobního hlediska však prožil nejvydařenější ročník. V loňské základní části nasbíral v 61 zápasech sedm gólů a 11 asistencí, v letošní nastřádal ještě o dvě trefy víc. Do statistik zapsal i čtyři kladné body v hodnocení plus/minus. Přitom sehrál jen 40 utkání. „Je to i laťka do dalších sezon. Tahle byla dobrá, ale furt bych se chtěl zlepšovat a zamakat, aby další byly ještě lepší," ujišťuje Jordán.

Od konce ledna se navíc chopil zodpovědnosti, když vyjížděl do utkání s kapitánským céčkem, které převzal od Tomáše Zohorny, jenž zamířil do Pardubic. „Pro mě je to čest a pocta, ne v každém klubu je cizinec kapitán! V Chabarovsku jsem už čtyři roky, mám k němu vztah. Nehraju jenom za sebe a tým, ale mám i respekt vůči městu a celému Chabarovskému kraji," prohlásil muž, o jehož jménu se ke konci přestupního termínu spekulovalo ohledně jeho odchodu do extraligy.

„Blízko to ale nebylo," zdůrazňuje. „Byl jsem rozhodnutý zůstat v KHL a nepřemýšlel jsem nad tím vrátit se na play off do Česka. Mám za cíl hrát v KHL, pokud to půjde a nabídky budu mít," přitakává. O budoucnosti ale zatím jasno nemá. V klubu mu končí smlouva a její prodloužení řeší agent. „Nabídky jsou, i z Chabarovsku. Ale měnilo se tam vedení. Potřebují nějaký čas, aby noví lidé poznali, jak to v Amuru chodí. Jsme ale dál v kontaktu a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," tvrdí zlínský rodák, který je opět v plném tréninkovém zápřahu.

Režim si pochvaluje. Reprezentanti, kterým v extralize a zahraničních ligách skončila klubová sezona, se od minulého týdne připravují v krátkých blocích vždy od pondělí do čtvrtka. Víkendy tedy mohou strávit s rodinou. „Je to velmi příjemné. Jsem rád, že to je takhle nastavené," pokyvuje.

Poslední trénink absolvují hráči 15. dubna, o týden později pak nastoupí k prvnímu přípravnému duelu v Rakousku. „V Chabarovsku jsem sice chodil na led, jenže příprava s týmem je něco jiného. Dva týdny teď můžu využít, abych se do toho dostal a připravil k zápasům. Osahám si puk, udělám nějakou kondici. Doufám, že formu načasuju tak, abych podával dobré výkony a pak se uvidí, jak budou trenéři spokojeni s mojí hrou," dodává.

Reklama

Související témata: