Hlavní obsah

Hadamczik vyřeší nominační rébus ve Stockholmu

PRAHA

Čtyři utkání během šesti dnů na ledě ve Stockholmu musí stačit reprezentačnímu trenéru Hadamczikovi, aby vyřešil nominační rébus pro mistrovství světa v Lotyšsku. Ve hře bude přes třicet hokejistů.

Článek

"Hotová je v tuto chvíli jen velmi malá část sestavy, všichni hráči, kteří zůstali v přípravě, mají velkou šanci přesvědčit nás, že do reprezentace patří. Definitivní se zdá složení brankářů, Jistotu startu v Rize má i obránce Tomáš Kaberle z Toronta, který příští týden dostane volno a k národnímu týmu se přidá až před odletem do Lotyšska," prozradil Právu Alois Hadamczik.

Další z NHL pozvaní hráči naskočí do přípravy, stejně jako krajánci z evropských lig, už v neděli, kdy národní mužstvo čeká večerní trénink v Praze. Jen útočník Štefan z Atlanty to z rodinných důvodů nestihne a dostaví se o den později. Obránce Hamr z Färjestadu zase na mužstvo počká v úterý přímo ve Stockholmu.

Do přípravy na MS s devíti finalisty

Reprezentaci ještě během příštího týdne doplní i hráči ze Sparty a Slavie, finalistů extraligy. "V úvahu připadá čtyři až pět jmen. Musíme být ale citliví, abychom tyto hráče nepřetížili, protože za sebou mají náročné play-off," naznačil Hadamczik, jehož svěřence už ve středu 26. 4. čekají na turnaji domácí Švédové a po dnu pauzy hrají s Finy a potom s Rusy.

Do přípravy se nakonec připojí devět finalistů, jak po šestém finále řekl mluvčí reprezentace Pavel Bárta. Z mistrovské Sparty útočníci Jaroslav Hlinka, Jan Marek, Petr Ton, Ondřej Kratěna a bek František Ptáček. Z poražené Slavie pak obránce Jan Novák a útočníci Jaroslav Bednář, Tomáš Vlasák a Ivo Prorok.

Konečná nominace na MS 2. května

Posledním testem na šampionát bude 1. května stockholmské utkání o bronz z evropské hokejové tour. "Ještě před ním ale pošleme domů některé hráče, kteří si už napevno řeknou o nominaci na MS. Taky uvidíme, jak se kluci ze zámoří vypořádají s přechodem na větší kluziště," mínil kouč, který chce 2. května oznámit nominaci na šampionát.

"Nevzdáváme se ještě dalších posil ze zámoří. Vrbata, který hrál v Chicagu pod antibiotiky, čeká na zdravotní prohlídku a stanovisko klubového lékaře. U vyřazených z prvního kola play-off bude záležet, jak se budou cítit a jakou budou mít chuť. Samozřejmě na hráče kvalit, jako je třeba Prospal, bychom rádi počkali," sdělil Hadamczik.

Širší kádr reprezentace v přípravě na MS v Lotyšsku
Brankáři
Milan Hnilička (Liberec), Adam Svoboda (Timra/Švédsko), Tomáš Pöpperle (Eisbären Berlín)
Obránci
Radek Hamr, Martin Ševc (oba Färjestad/Švéd.), Miroslav Blaťák (Zlín), Jiří Hunkes (Třinec), Zdeněk Kutlák (České Budějovice), Martin Čech (Ufa/Rusko), Jan Hejda (Chimik MO/Rusko), Radek Martínek (NY Islanders/NHL), Lukáš Krajíček (Florida/NHL), Martin Škoula (Minnesota/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Tomáš Kaberle (Toronto/NHL), František Ptáček (Sparta Praha), Jan Novák (Slavia Praha),
Útočníci
Jaroslav Hlinka, Jan Marek, Petr Ton, Ondřej Kratěna (všichni Sparta Praha), Zbyněk Irgl, Jiří Burger, Petr Hubáček (všichni Vítkovice), Jaroslav Bednář, Tomáš Vlasák, Ivo Prorok (všichni Slavia Praha), Jaroslav Kudrna, Jan Peterek (oba Třinec), David Výborný, Jaroslav Balaštík (oba Columbus/NHL), Jaroslav Kracík (Plzeň), Tomáš Rolínek (Pardubice), Jan Hlaváč (Ženeva/Švýcarsko), Miloslav Hořava (MODO/Švédsko), Patrik Štefan (Atlanta/NHL), Petr Tenkrát (Kärpät Oulu/Fin.)

Reklama

Související témata: