Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 4:1Švýcary vyřídili i podruhé. České beky ale kosí zranění, dohrávali jen čtyři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kaut 1 : 0
20. Kousal 2 : 0
33. Polášek 3 : 0
45. Riat 3 : 1
58. Hanzl 4 : 1
Záznam online reportáže

Příbram
Aktualizováno

I druhý z deseti přípravných zápasů před MS česká hokejová reprezentace zvládla. V Příbrami stejně jako ve středu porazila Švýcary, tentokrát 4:1. O branky se zasloužili svou premiérovou trefou v národním týmu Martin Kaut a Robert Kousal s Adamem Poláškem a Robinem Hanzlem. Komplikací pro kouče Jandače však bylo zranění Vojtěcha Mozíka a Adama Poláška, kvůli kterým Češi dohrávali jen na čtyři obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Kaut (vpravo) oslavuje gól proti Švýcarsku v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Oproti středečnímu souboji udělal kouč Jandač několik změn v sestavě, když do branky poslal Bartošáka místo Furcha a v útoku nahradil Červenka Řepíka. Kvůli zranění nemohli nastoupit obránci Galvas s Vitáskem, takže do hry chodilo jen šest beků.

Švýcaři nastoupili s mnohem větším zaujetím než v prvním duelu a zejména v úvodu domácím pořádně zatápěli. Po Hanzlově nepovedené zadovce ve středním pásmu postupoval sám na Bartošáka Vermin, pálil ale nepřesně. Riata i Suriho pak český brankář vychytal.

Český výběr se poprvé osmělil až po deseti minutách hry, kdy Červenka pelášil osamocen na Senna, jenž uspěl zákrokem betonem. Gólman Davosu se blýskl i vzápětí, když zlikvidoval přečíslení Ordoše s Kautem i Nestrašilovo zakončení do odkryté klece.

Na začátku devatenácté minuty už ale kapituloval, když Kaut bekhendem zaznamenal ve své druhém reprezentačním startu premiérový gól. O 96 vteřin později už měli Češi dvoubrankový náskok, neboť Červenkovou perfektní přihrávkou nepohrdl Kousal.

Slepené dva góly národní tým uklidnily a po první přestávce už toho Švýcarům moc nedovolil. Naopak sám byl nebezpečný. Pavelka sice nejprve místo poloprázdné branky trefil jen boční síť, Polášek už byl ale ve 33. minutě přesnější a bylo to 3:0. Komplikací pak byl jen odchod Mozíka do šatny kvůli zranění.

Češi hráli s chutí a do šancí se dostávali poměrně lehce. Počtvrté rozjásal téměř zaplněný příbramský zimák Horák, jeho trefu ale rozhodčí pro hru vysokou holí neuznali. V poslední minutě prostřední třetiny pak odmítl svůj druhý zásah Kaut, když v úniku trefil jen Sennovu vyrážečku.

V úvodu třetí třetiny trefil Klok jen tyč a Riat o chvilku později z rychlého brejku střelou nad vyrážečku sebral Bartošákovi v jeho druhém startu za národního tým šanci čisté konto. Necelé čtyři minuty před koncem risknuli Švýcaři hru bez gólmana, Hanzl je ale v čase 57:20 vytrestal gólem do prázdné branky a uzavřel na konečných 4:1. Nadšení diváci v té době vytvářeli mexické vlny, kouč Jandač se ale tvářil zachmuřeně, neboť kvůli zranění odstoupil ze hry i Adam Polášek a Češi tak měli k dispozici už jen čtyři zdravé obránce.

Podle předem sjednané domluvy obou týmů následovalo po šedesáti minutách bez ohledu na konečný výsledek pětiminutové prodloužení se třemi bruslaři na každé straně. Češi jej díky přesné střele Filipa Pyrochty vyhráli 1:0.

Národní tým má nyní před sebou tři dny volna, k tréninku se znovu sejde v pondělí v pražských Holešovicích. Ve čtvrtek pak odletí do Francie, kde ho o den později a v sobotu čekají zápasy v rámci Euro Hockey Challenge proti domácí reprezentaci.

Zápas Euro Hockey Challenge v Příbrami:
ČR - Švýcarsko 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. M. Kaut (Pyrochta, Mozík), 20. R. Kousal (Červenka, Horák), 33. Polášek (Orsava, A. Musil), 58. R. Hanzl - 45. Riat (Lammer). Rozhodčí: Šír, Hradil - Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4023.
ČR: Bartošák - Mozík, Pyrochta, Klok, Polášek, T. Pavelka, Hrbas - Nestrašil, R. Hanzl, M. Stránský - R. Kousal, Horák, Červenka - Orsava, A. Musil, D. Šťastný - M. Kaut, Tomášek, Ordoš. Trenéři: Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Švýcarsko: Senn - Loeffel, Genazzi, Frick, Paschoud, Zryd, Geisser - Riat, Corvi, Lammer - Simion, Vermin, Mottet - Wick, Albrecht, Suri - Rossi, Ryser. Trenéři: Patrick Fischer, Tommy Albelin, Jan Cadieux a Christian Wohlwend.
Další zápasy Euro Hockey Challenge:
Turku: Finsko - Bělorusko 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 22. Lukka, 29. Suomi - 11. Pavlovič, 31. Drozd, 62. Šarangovič
Norrköping: Švédsko - Slovensko 6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Branky: 8., 23. a 30. Klingberg, 33. Cehlin, 35. Zackrisson, 36. Almqvist - 16. Valach, 20. Bakoš, 48. Miklík.
Přípravný zápas ve Vídni:
Rakousko - Maďarsko 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 37. Sticha - 34. a 38. Nemeth, 19. Sofron

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články