Hlavní obsah

Reprezentaci posílil milovník vaření. Chci se porvat o MS, říká Kaše

Praha

Přijel se porvat o mistrovství světa. Jedenadvacetiletý David Kaše dorazil v pondělí na sraz hokejové reprezentace v Praze. Exchomutovský útočník strávil sezónu v Moře, kde se poprvé musel starat sám o sebe, prožíval první zahraniční angažmá. Nakonec si štaci na severu Evropy chválil. „Bylo to hodně náročný, moc se nedařilo, dvakrát jsme měnili trenéra, byly tlaky shora, ale z mého pohledu jsem spokojený,“ zhodnotil útočník švédskou cestu, kde si užil I přírody a vaření, které ho baví.

Milovník vaření David Kaše se chce porvat o hokejové mistrovství světaVideo: Sport.cz

 
Článek

Přišla vám pozvánka do národního týmu, jaká byla první reakce?

Jsem hrozně šťastný, že jsem ji dostal. Neváhal jsem. Jak jsme ve Švédsku dohráli, zabalil jsem a hned přiletěl, jsem šťastný, že tu jsem a můžu zabojovat o mistrovství.

Jak vidíte své šance projít celým přípravným kempem a zahrát si na šampionátu v Dánsku?

Vždycky jsou nějaké šance, spíš chci jít ale postupně po krůčkách. První schod je připravit se na dvě přípravná utkání s Francií.

Máte za sebou první sezónu v zahraničí, jaká byla?

Poprvé jsem byl z domova. Mora je město, kde žije patnáct tisíc obyvatel, něco jako moje rodná Kadaň, byl jsem spokojený, bydlel jsem minutu a půl od stadiónu. To bylo parádní. V listopadu začal padat sníh, když jsem odjížděl, stále tam byl. Pro mě úžasný Vánoce na sněhu, bomba, začal jsem chodit na běžky, sezónu jsem si tam užil, s přítelkyní jsme chodili k jezeru a užívali si perfektní přírodu.

Takže žádné trable?

Po tréninku jsem si musel vymyslet program, jinak nic. Třeba s vařením nebyl problém, rád vařím.

Co například?

Mám rád jednoduchý jídla - přírodní plátek, rýže a hodně zeleniny, prostě klasika. A občas nějaký ten knedlíček byl taky (smích).

Máte kuchařské vzory?

Občas jsem vařil i bráchovi doma, ten nevařil, radši si vzal jogurt z lednice. Všechno jsem okoukal od mamky.

Váš bratr Ondřej hraje NHL za Anaheim. Vy jste byl v roce 2015 draftován Philadelphií, ale nejdříve jste zkusil evropské angažmá...

Do budoucna bych zvolil stejný postup, jsem spokojený. Ve Švédsku se hraje jiný hokej, neklade se tam tolik důraz na systém, je tam hodně mladých hráčů a je tak velký tlak do brány. Každý hráč si tam dovolí víc než v extralize.

Sledujete bráchu v NHL?

Každý jeho zápas, každý den jsme v kontaktu. Teď tam s ním je taťka. Měl malou krizi, ale pak Anaheimu hodně pomohl do play off.

Vyšlapává vám cestu do nejslavnější ligy světa?

Takhle to neberu, ale komentátoři se už naučili vyslovovat jeho jméno. Já se snažím jít vlastní cestou.

Takže příští rok NHL?

Plány jsou zatím nejistý. Hlavní je teď porvat se o mistrovství světa, teď neřeším příští sezónu. Chci se probojovat do hlavního týmu a udělat nějaký úspěch. Ale samozřejmě NHL je NHL. Doufám, že vyjde.

A co varianta s bráchou společně na mistrovství v Dánsku?

Nějaké malé debaty byly, ale teď jsou v play off, já chci, aby došli, co nejdál.

Reklama

Související témata: