Hlavní obsah

Jandač volá o pomoc! Útočníci Nečas a Jaškin přiletí za českým týmem na Švédské hry

Södertälje

Útočníci Martin Nečas a Dmitrij Jaškin, kteří kvůli nemoci neodcestovali ve středu s týmem, přiletí v pátek do Stockholmu za hokejovou reprezentací na Švédské hry. Zasáhnout by pak měli do nedělního utkání proti Rusku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač udílí na střídačce pokyny pro Dmitrije Jaškina a Milana Michálka (vlevo).

Článek

Devatenáctiletý Nečas čeká již delší dobu na svou reprezentační premiéru. Po vítězném extraligovém finále, v němž Kometa porazila Třinec 4:1 na zápasy a obhájila titul, mu byla nasazena antibiotika, kvůli nimž neodletěl.

"Uvidíme, jak se bude jeho zdraví vyvíjet ve středu, čtvrtek a pátek. Dveře na šampionát se mu nezavírají, ale zdraví je prioritou a podle toho se budeme rozhodovat dál," uvedl před středečním odletem mužstva generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

"Přicestují za námi oba s Jaškinem v pátek. Chceme, aby šli na led a uvidíme, že bychom je pak nasadili do nedělního zápasu. Do toho sobotního asi ne," řekl hlavní kouč Josef Jandač po porážce 1:3 v Södertälje s domácím Švédskem.

"Naopak ostatní kluci, kteří dnes nehráli, kromě těchto dvou, tak do sobotního utkání určitě nastoupí," nastínil Jandač změny před sobotním kláním s Finskem.

Mezi 31 hráči, kteří odcestovali na sever Evropy k turnajové generálce před mistrovstvím světa, byli tři gólmani, 11 beků a 17 útočníků, přičemž obránce Adam Polášek měl podle původních plánů trenérů s týmem s ohledem na zdravotní komplikace pouze trénovat. Ještě před startem turnaje vypadl bek Lukáš Klok, který při středečním tréninku utrpěl zlomeninu zánártní kosti a Švédské hry i boj o šampionát pro něj skončily.

Doma zůstali obránci Ondřej Vitásek, Vojtěch Mozík a útočník David Kaše, kteří se potýkají se zraněními. Všichni však nadále figurují v kádru, jenž se chystá na světový šampionát.

Reklama

Související témata: