Hlavní obsah

Jandač chválil za bojovnost, ale zůstal kritický: Některé fauly byly z kategorie debilních

Pittsburgh

Na to, že jeho tým v poslední přípravě před Světovým pohárem dokázal porazit našlápnutý výběr Severní Ameriky, nevypadal kouč Josef Jandač příliš nadšeně. „Stupidní fauly, ztráty puku,“ štvalo českého kouče, ačkoli se počítala výhra 3:2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čeští hokejisté porazili v přípravě na Světový pohár Výběr Severní AmerikyVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kdy jste měl ze zápasu špatný pocit?

Druhá třetina byla z našeho pohledu nejhorší, měli jsme tam spoustu ztrát puků, střídačku daleko a otáčela se na nás hra. Nestačili jsme vystřídat a dělali jsme stupidní fauly. Jen díky brankářům, kteří nám dali šanci, jsme byli ve hře. Třetí třetinu už jsme sehráli docela dobře, i když jsme si to trošku zkomplikovali šesti hráči na ledě a ještě jsme dali v závěru soupeři šanci hrát šest na čtyři, ale takovým obětavým výkonem jsme to dotáhli do vítězství.

Čekalo se, jak na vás mladá severoamerická garda vlétne, ale právě začátek patřil k nejpovedenějším pasážím zápasu.

Docela jsme se na to připravovali, oni dvakrát proti Evropě v podstatě rozhodli na začátku, kdy měli rychlé nástupy. Tím, jak jsme se na to připravovali, tak kluci byli obezřetní. Naopak jsme je aktivitou donutili k chybám, bohužel jsme tam nedali ještě nějaké góly.

Osmkrát během zápasu putovali Češi na trestnou lavici, to je až moc, ne?

Stupidní, zbytečná vyloučení. Hlavně to bylo třeba na útočné polovině nebo v útočném pásmu. Vynucený faul jestli tam byl jeden, jinak zbytečné fauly, ty nesmíme dělat, to je základ pro turnaj. Kluci hráli v oslabení dobře a hodně obětavě. Ale některé fauly fakt byly z kategorie debilních.

Když jste u těch negativ, jaká další jste viděl?

Laciné ztráty kotoučů ve středním pásmu. To jsou dvě věci, se kterými jsme v zápase byly hodně nespokojení.

Ale přesto jste vyhráli.

Protože tam bylo nasazení, bojovnost. Nahrály nám výkony brankářů a myslím si, že ve hře pět na pět, a to nechci stavět nějaké vzdušné zámky, máme šanci. Nesmíme být prostě vylučovaní a nesmíme zbytečně ztrácet puky.

Co přesilovky?

První jsme zakončili gólem a druhou jsme prakticky nevystřelili, ta byla špatná.

Jak se vám teď bude řešit gólmanská otázka?

Oba brankáři chytali výborně. Rozlouskneme to ale až těsně před zápasem. Proč bychom dávali dopředu najevo, jaká bude sestava. Soupeři taky šachují, jak se dá. Kluci to budou vědět, ale my to budeme do poslední chvíle držet. Nebudeme dopředu troubit, kdo s kým bude hrát, kdo bude chodit do přesilovky a do oslabení a podobně. Věříme, že Sobotka půjde do zápasu proti Kanadě a zařadíme ho do centra čtvrté formace. Obranu ale necháme, jak je.

Reklama

Související témata: