Hlavní obsah

Fedcupovou baráž zahájí Koukalová

DURBAN

Klára Koukalová a Nathalie Grandinová zahájí v sobotu baráž o účast ve Světové skupině Fed Cupu v Durbanu mezi jihoafrickými a českými tenistkami. Ke druhé dvouhře nastoupí Barbora Strýcová proti světové patnáctce Amandě Coetzerové.

Článek

V úvodní nedělní dvouhře se střetnou jedničky týmů Coetzerová s Koukalovou a po nich nastoupí Strýcová proti Grandinové. Do závěrečné čtyřhry před dnešním losem kapitánky nahlásily dvojice Daniela Bedáňová, Iveta Benešová a Grandinová, Nicole Renckenová. Je však pravděpodobné, že se jejich složení podle vývoje utkání změní.

Česká kapitánka hledala dvojici pro dvouhry až do dnešního rána, kdy měly tenistky ještě trénink. "Rozhodla jsem se na základě nejlepší formy během celého týdne," řekla Petra Píchalová-Langrová. Koukalová a Strýcová zdárně zvládly zápasy o záchranu loni v Prostějově proti Kanadě.

:. Program
Sobota (19. července)10:00 SELČ, Grandinová - Koukalová, poté Coetzerová - Strýcová.
Neděle (20. července)9:30, Coetzerová - Koukalová, poté Grandinová - Strýcová, Grandinová, Renckenová - Bedáňová, Benešová.

Strýcová taktickým tahem

Koukalová se s Grandinovou, hrající levou rukou, nikdy nestřetla. Podle Píchalové by na ni měla platit rychlou hrou. "Zkracuje míče, má solidní servis a hraje čop z bekhendu, ale špatně se pohybuje," odhalila kapitánka slabinu jihoafrické hráčky.

Sedmnáctiletá Strýcová hrála v týdnu dobře a přesvědčila Píchalovou o své nominaci. "Docela se jí dařilo," přikývla kapitánka. Nasazení dvojnásobné vítězky juniorky na Australian Open na Coetzerovou může být taktickým tahem. "Amanda neví, kdo je nějaká Strýcová. Bára může jen překvapit," řekla kapitánka českého fedcupového celku.

Předčasně však nechtěla rozebírat možné vyhlídky českých tenistek. Je možné, že o výsledku bude rozhodovat až závěrečná čtyřhra. "Jakákoliv změna hráček do ní je možná," připustila Píchalová.

Reklama

Související témata: