Hlavní obsah

Velká cena Bahrajnu formule 1 by se mohla jet v srpnu

LONDÝN

Velká cena Bahrajnu, která měla odstartovat novou sezonu formule 1, ale kvůli nepokojům v zemi byla zrušena, by se mohla jet v srpnu. O možném náhradním termínu informoval promotér seriálu Bernie Ecclestone.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

"Jestli korunní princ dojde k názoru, že jeho země je schopná závod hostit, do Bahrajnu se vrátíme," citovala Ecclestonea agentura AP s tím, že pokud by se mělo jet v srpnu, musely by stáje souhlasit se zkrácením letní přestávky. "Myslím, že týmy jsou natolik rozumné, aby místo pauzy v Bahrajnu závodily. Sice tam bude velké horko, ale můžeme tak pomoci zemi," dodal osmdesátiletý Brit.

Náhradní termín by mohl být oficiálně oznámen příští týden po setkání Světové rady motoristického sportu. "Už jsem mluvil s Jeanem Todtem (prezidentem Mezinárodní automobilové federace) a shodli jsme se na tom, že rozhodnout se musí ještě před začátkem sezony," uvedl Ecclestone.

Šampionát formule 1 měl původně odstartovat 13. března závodem v Bahrajnu, po jeho zrušení zahájí mistrovství světa o dva týdny později Velká cena Austrálie.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace