Hlavní obsah

Nové Ferrari odhaleno

MARANELLO

Jubilejní padesátý vůz určený pro mistrovství světa formule 1 odhalila ve svém sídle v italském Maranellu stáj Ferrari. Nový monopost s označením F2004 vychází z vývojových inovací předešlého vozu, nicméně všechny součásti prošly úpravami, aby odpovídaly novým technickým regulím stanoveným pro letošní sezónu.

Článek
Fotogalerie

Novému vozu se tak změnil aerodynamický profil, snížilo se těžiště. Šasi ubralo na váze, upravené je i váhové rozdělení monopostu, který bude pohánět zbrusu nový motor z produkce stáje s označením 053.

Ten má být natolik výkonný a odolný, aby vyhověl novým předpisům, které zakazují výměnu pohonných jednotek během závodního víkendu.

:. Více snímku nového monopostu Ferrari F2004 naleznete ve fotogalerii. Foto: Ferrari

Úpravou prošla přední i zadní část vozu, původně avizované překvapení v podobě radikální změny přední části - jako u monopostu stáje Williams - se ale nekonalo.

Stáj Ferrari dělala vše pro to, aby opět přišla s vozem, který bude ostatní soupeře porážet rozdílem třídy. Sama ale tuší, že rozdíly mezi hlavními aspiranty na zisk titulu mistra světa budou letos zase o něco menší, zvlášť když stáje Williams a McLaren řinčí před začátkem sezóny novými zbraněmi.

Reklama

Související témata: