Hlavní obsah

Schumacher chce dokázat, že Imola nebyla náhoda

NÜRBURGRING

Vyrovnaná a napínavá bitva se dá očekávat od Velké ceny Evropy na německém okruhu Nürburgring. Bývalého světový šampióna Michaela Schumachera čeká druhý domácí závod po sobě, neboť v Imole se před dvěma týdny jelo na domácí trati Ferrari. Německý pilot chce potvrdit, že je zpátky v boji o titul, ale po obhajobě loňského prvenství prahne suverénní lídr pořadí Fernando Alonso.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu Ferrari Michael Schumacher

Článek

Španělský pilot neskončil letos zatím hůř než druhý, takže počítá s tím, že bude útočit na další vítězství. "Momentálně jen nevíme, jak spolehlivé je Ferrari. Zatím lze říct, že jsou silní tam, kde byli vloni, a horší na ostatních okruzích," uvedl Alonso. Před rokem skončil Schumacher v domácím závodě pátý, Imola byla naopak světlým bodem sezóny, když dojel druhý.

"Každopádně ale očekávám zase tvrdý boj. Síly jsou vyrovnanější, než průběžné pořadí napovídá," upozornil mistr světa s tím, že na Nürburgringu musí počítat také se stájí McLaren-Mercedes, kterou čeká rovněž domácí závod. Německo-britský tým vloni sahal po úspěchu, ale vedoucímu Kimimu Räikkönenovi upadlo v posledním okruhu kolo.

Vyhraje Michael Schumacher i Velkou cenu Evropy?
Hlasujte v anketě Sport.cz.

Schumacher hýří po triumfu ve Velké ceně San Marina optimismem. Doma, pár kilometrů od svého bydliště Kerpenu, se chce předvést. Vyhrál tu už čtyřikrát. "S vítězstvím v zádech má člověk hned mnohem větší motivaci. Myslím, že v Imole to nebyla náhoda. Tam Ferrari ukázalo sílu a takové výkony jsme schopni předvádět po zbytek roku," řekl Schumacher, který na druhém místě celkové klasifikace ztrácí 15 bodů.

Räikkönen si přeje jiný závod než v Imole

O tři za ním je smutný hrdina loňského závodu Räikkönen, který si naopak přeje v Německu úplně jiný závod, než jaký absolvoval v Imole. Na tamní úzké trati po nepovedené kvalifikaci neměl možnost příliš předjíždět a musel se spokojit s pátým místem.

"I když to tu není zase tak široké jako třeba v Bahrajnu a Turecku, je tu pořád víc místa a možností k předjíždění. Nejlepší by ale bylo, kdybychom položili pořádný základ v kvalifikaci," řekl finský pilot. "Snad tu budu mít o trochu méně dramatický závod než vloni," vrátil se ještě k situaci, kdy jej zlomené kolo připravilo o vítězství.

Grand Prix má obvyklý program, takže začne pátečními volnými tréninky, do kterých zasáhnou i někteří třetí jezdci týmů. V sobotu se v kvalifikaci rozhodne o pořadí na startu, který je připraven na nedělní 14. hodinu.

Pořadí MS po 4 závodech:
1. Alonso (Šp./Renault) 36 bodů, 2. M. Schumacher (Něm./Ferrari) 21, 3. Räikkönen (Fin./McLaren) 18, 4. Fisichella (It./Renault) 15, 5. Montoya (Kol./McLaren) 15, 6. Button (Brit./Honda) 13.

Reklama

Související témata: