Hlavní obsah

Mrazivá slova Schumacherova přítele: Už nechte Michaela odpočívat v klidu

Praha

Od tragické nehody Michaela Schumachera uplynuly už více než čtyři roky. Německý fenomén závodů F1 utrpěl během rekreačního lyžování v Alpách velmi vážný úraz hlavy, který navždy změnil jeho život. Devastující zranění sice přežil, jeho skutečný zdravotní stav je však od té doby střeženější než státní tajemství. Kusé informace, které občas proniknou na veřejnost, ale nevěstí nic dobrého.

Foto: Sport.cz

Michael Schumacher je stále ve velmi vážném stavu

Článek

Prakticky nikdo kromě jeho nejbližších rodinných příslušníků a početného lékařského týmu k němu nesmí. Do blízkosti Michaela Schumachera, sedminásobného mistra světa, se málokdy dostanou i jeho blízcí přátelé. Vzácnou možnost dostat se do blízkosti sportovní legendy měl jeho přítel a prezident FIA Jean Todt, který Schumachera několikrát v posledních letech navštívil.

Právě dvaasedmdesátiletý bývalý šéf Ferrari byl u největších úspěchů německého jezdce, které slavil v barvách italské stáje. Nejslavnější období obou mužů spadá mezi roky 2000 a 2004, ve kterých světové šampionáty poznaly jen jednoho vítěze - Michaela Schumachera.

Ani slova Jeana Todta, kterého se na zdravotní stav německé legendy zeptali novináři z argentinského listu La Nación, však nevěstí nic dobrého.

"Děkuji Bohu, že mám k Michaelovi přístup. Ale jeho zdraví je jen jeho soukromou záležitostí. Je obklopen svými nejbližšími a to je pro něj nejdůležitější. Myslím, že je čas nechat Michaela žít v klidu," říká mnohoznačně Todt.

Badoera k šampiónovi nepustili

Ani přímá odpověď na otázku, zda se Schumacherovo zdraví aspoň trošku zlepšuje, náladu moc zvednout nemohla. "Opakuji vám, nechte Michaela odpočívat v klidu," reagoval Schumacherův přítel.

Schumacher se bezprostředně po své nehodě ocitl několikrát v bezprostředním ohrožení života, podstoupil sérii operací a dnem i nocí o něj pečuje několikačlenný speciálně vyškolený zdravotní personál. Na veřejnost několikrát pronikly zprávy o údajném zlepšení stavu, dokonce se spekulovalo o tom, že Schumacher může za pomoci asistentů chodit. Vše však záhy popřela mluvčí německého pilota Sabine Kehmová.

"Není pravda, že by Michael mohl chodit. Všechny tyto lži jen ubližují jeho rodině. Michael je osobnost veřejného života a lidé měli právo vědět, že se něco stalo. Musela se ale určit hranice mezi Schumacherem jako veřejnou a soukromou osobou. Rozhodnutí chránit jeho soukromí před veřejností bylo v Michaelově zájmu," říká mluvčí.

Se snahou navštívit přítele neuspěl ani bývalý pilot Ferrari Luca Badoer. "Rodina si přeje, aby měl Michael absolutní klid. Dělají pro něj úplně všechno. Jeho nejbližší si nepřejí, abych to více rozváděl. A řekli mi, že by nepřineslo nic dobrého, kdybych Michaela viděl," uvedl pro média bývalý italský jezdec.

Reklama