Hlavní obsah

Talentovaná dívka se zapsala do historie. Jako první žena vyhrála závod britské formule 3

Praha

Další talentovaná dívka ve světě motorsportu na obzoru. Teprve dvacetiletá Jamie Chadwicková dokázala jako první žena v historii o uplynulém víkendu vyhrát závod šampionátu britské formule 3. „Je to skvělý pocit,“ rozplývala se usměvavá jezdkyně týmu Douglas Motorsport.

Foto: Sport.cz

Jamie Chadwicková.

Článek

Svou kariéru v motoristickém sportu začala Jamie Chadwicková v jedenácti letech v závodech motokár. V roce 2015 se stala šampiónkou britské GT ve třídě GT4. O dva roky později začala jezdit v britské formuli 3 a hned ve své první sezóně tady se dokázala dostat na pódium, když v jednom ze závodů obsadila třetí místo.

Minulou neděli se dvacetiletá dívka zapsala do historie, když jako první žena v historii vyhrála závod šampionátu britské formule 3. Do cíle dojela na okruhu Brands Hatch sice na druhé příčce, avšak první Pavan Ravishankar dostal penalizaci deset sekund za ulitý start a Chadwicková tak mohla poprvé v kariéře vystoupat na nejvyšší stupínek.

„Je to skvělý pocit,“ radovala se Chadwicková v rozhovoru na webu autoexpress.co.uk. „Vítězstvím jsem ukázala, co je v mých silách. Doufám, že se budu stále více prosazovat,“ prohlásila Britka, která je před posledními šesti závody letošního šampionátu na průběžném osmém místě.

Stejně jako její kolegyně i Chadwicková by ráda okusila formuli 1. Podle svých slov se do ní nechce dostat jen díky tomu, že je žena, ale kvůli svému talentu. „Chci se tam probojovat díky mým výsledkům, vítězstvím a rychlosti,“ uzavřela usměvavá jezdkyně, která si pochvaluje závodění s muži.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články