Hlavní obsah

Bylo nám ctí s tebou závodit, soupeři reagují na odchod legendy z formule 1

Na další úžasné výzvy a nová dobrodružství se těší Fernando Alonso, který v úterý oznámil, že po sezóně končí ve formuli 1. Sedmatřicetiletý jezdec McLarenu nejspíš zamíří do seriálu IndyCar, neboť tam mu chybí vítězství z Indianapolis 500, díky němuž by získal Trojkorunu motorsportu. Co jeho odchodu říkají soupeři?

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Všichni si ještě užívají dovolenou, na kterou vyrazili během letní přestávky, mnoho z nich si ale našlo čas, aby dvojnásobnému světovému šampiónovi vyjádřilo úctu a popřálo do nové etapy hodně štěstí. „Fernando, přeju ti do budoucnosti jen to nejlepší. Bylo mi potěšením s tebou jezdit v jednom týmu,“ napsal na sociální sítě Stoffel Vandoorne, kolega z McLarenu.

„Budeš nám hodně chybět, Fernando. Moje vášeň pro tento sport vzplála díky tobě a považuji se za velmi šťastného, neboť jsem čtyři roky mohl závodit s jedním z nejlepších jezdců v historii,“ uvedl Carlos Sainz, pilot Renaultu, který s největší pravděpodobností Alonsa u McLarenu nahradí.

„Byla čest s tebou sdílet tyto roky na trati. Jsi skvělý, Fernando. V další etapě života ti přeji mnoho úspěchů,“ prohlásil Sergio Pérez z Force India a podobně se vyjádřil i Romain Grosjean, který byl Alonsovým kolegou u Renaultu. „Bylo to privilegium a čest být tvým kamarádem, týmovým kolegou a závodit proti tobě ve formuli 1. Po skončení sezóny mi budeš chybět,“ přiznal jezdec Haasu.

„Šťastný šampióne. Budeš teď létat v jiné kategorii, pro kterou se rozhodneš. Myslím si, že formuli 1 budeš chybět mnohem víc, než si dokážeš představit,“ dodal bývalý jezdec McLarenu Pedro de la Rosa. Reakce přicházejí i do fanoušků, kteří Fernandu Alonsovi děkují za skvělé závody a přejí mu, aby dosáhl na cenou trofej Trojkorunu motorsportu.

Reklama