Hlavní obsah

Příbuzný promluvil! Jak reaguje Schumacher?

Paříž

Střípky o stavu Michaela Schumachera unikají dál, i když rodina samotná se snaží zachovávat maximální mlčenlivost. Od zranění legendy uběhlo už téměř pět let. Poslední informace alespoň zčásti nastiňují Schumacherovou realitu a pocházejí od nejmenovaného příbuzného. A tváří se věrohodně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher na archivním snímku.

Článek

Nepříliš povzbudivě vypadají zprávy ze Schumacherova života po zranění z konce roku 2013 při lyžování v Alpách.

Podle všeho sám není schopen pohybu. Jeho vnímání okolí a komunikace ale zřejmě nejsou na úplně nulové rovině, jak mnozí spekulují. Alespoň to naznačují slova jednoho z příbuzných, jehož cituje Paris Match a z něj pak i další zahraniční média. "Když Michaela vezmete na invalidní vozík před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," naznačil, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce.

Schumacher přebývá ve městě Gland s okouzlujícím výhledem na Ženevské jezero. Informace o možném Schumacherově převozu na Mallorku se ukázaly zatím jako nesprávné.

Sabine Kehmová, která zastupuje Schumacherovi, informace o stěhování popřela s tím že luxusní sídlo zakoupené právě na Baleárských ostrovech bude nadále sloužit rekreaci.

Zato o zdravotním stavu Schumachera už dlouho nepřinesla nic nového. V dubnu 2015 bylo oznámeno, že Schumacher projevuje náznaky "vědomí a probouzení".

V prosinci roku 2016 Kehmová pak rázně sdělila: "Zdraví Michaela není veřejným problémem, takže nečekejte žádná vyjádření."

Opakovaně byly popřeny zvěsti, že Schumacher je schopen alespoň zčásti chodit. Také manažer Willi Weber, který s nyní devětačtyřicetiletým jezdcem v jeho závodní kariéře dlouho spolupracoval, naznačil že je s legendou spíše hůře než lépe.

"Po dlouhé době smutku jsem uzavřel kapitolu o Michaelovi, jinak bych se zbláznil," řekl německému časopisu Bunte.

Reklama

Související témata: