Hlavní obsah

Úvodním tréninkům F1 ve Spa vládl Räikkönen

Spa-Francorchamps/Praha
Aktualizováno

Úvodní tréninky na Velkou cenu Belgie formule 1 ovládl Fin Kimi Räikkönen z Ferrari a naznačil, že by se na trati v ardenských lesích mohl dočkat jubilejního 100. umístění na stupních vítězů. Čtyřnásobný vítěz závodu ve Spa odsunul o 168 tisícin sekundy na druhé místo vedoucího muže mistrovství světa Brita Lewise Hamiltona z Mercedesu.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Finský pilot Ferrari Kimi Räikkönen během pátečního tréninku na Velkou cenu Belgie.

Článek

Třetí nejlepší čas po tradiční měsíční přestávce v pátek zajel Hamiltonův týmový kolega Valtteri Bottas. Finský jezdec má však už nyní jistotu, že vzhledem k výměně součástí motoru se propadne po sobotní kvalifikaci na konec startovního pole. Stejně byl potrestán i Němec Nico Hülkenberg z Renaultu.

Čtvrté místo obsadil Nizozemec Max Verstappen z Red Bullu a pátý byl Němec Sebastian Vettel z Ferrari, který byl nejrychlejší v dopoledním tréninku. V průběžném pořadí světového šampionátu druhý Vettel ztrácí 24 bodů na Hamiltona, který v belgické Grand Prix obhajuje loňské prvenství.

Dopoledne si odbyl premiéru v Grand Prix F1 osmnáctiletý Brit Lando Norris, který zaskočil za Španěla Fernanda Alonsa a s vozem McLaren zajel osmnáctý čas. Porazil Rusa Sergeje Sirotkina z Williamsu a druhého jezdce McLarenu Belgičana Stoffela Vandoornea, který však absolvoval poloviční počet kol.

Tréninky na Velkou cenu Belgie, závod MS vozů formule 1 ve Spa-Francorchamps:
První trénink:
1. Vettel (Něm./Ferrari)1:44,358
2. Verstappen (Niz./Red Bull)-0,151
3. Hamilton (Brit./Mercedes)-0,318
4. Räikkönen (Fin./Ferrari)-0,360
5. Bottas (Fin./Mercedes)-0,366
6. Ricciardo (Austr./Red Bull)-1,200.
Druhý trénink:
1. Räikkönen 1:43,355
2. Hamilton -0,168
3. Bottas -0,448
4. Verstappen -0,691
5. Vettel -0,774
6. Ricciardo -0,895.

Reklama

Související témata: