Hlavní obsah

Jako raketa. Neuvěřitelné, že přežila, říká o děsivé nehodě šéf mladičké jezdkyně

Praha/Macao

Záběry z její hrůzostrašné nehody obletěly celý svět. Sophia Flörschová při víkendovém finále formule 3 v Macau vyletěla se svým monopostem po kolizi s jiným vozem v rychlosti 276 kilometrů za hodinu z trati. Přeletěla přes bariéru z pneumatik, skrz pletivo a narazila do konstrukce pro fotografy.

F3

 
Článek

„Byla skoro jako raketa. Je neuvěřitelné, že přežila,“ prohlásil na webu BBC Frits van Amersfoort, šéf týmu, za který Sophia Flörschová jezdí. „Podle měření v té době jela rychlostí 276 kilometrů za hodinu,“ dodal s tím, že minuty, během nichž čekal na vyjádření lékařů ohledně jejího stavu, byly příšerné a obával se toho nejhoršího.

„Trvalo poměrně dlouho, než nám o Sophii něco řekli. Myslím, že jsem ještě něco takového nezažil. Samozřejmě že jsem neviděl všechny nehody, které se v motorsportu staly, ale tahle byla z těch, co jsem viděl, ta nejstrašnější,“ přiznal van Amersfoort. „Musíme poděkovat andělům, kteří při ní stáli.“

Sedmnáctiletá Flörschová si při děsivé nehodě zlomila sedmý krční obratel, ale nemá poškozenou míchu. Zranění utrpěli i další. Japonský pilot Šo Cuboi, se kterým se německá pilotka střetla, byl převezen do nemocnice s bolestí zad. Ošetřeni museli být i dva fotografové, jeden utrpěl poranění jater, druhý měl otřes mozku. Jeden z traťových komisařů má tržnou ránu v obličeji a zlomenou čelist.

Flörschová se v pondělí podrobila jedenáct hodin trvající operaci, a ještě předtím potěšila nejen své fanoušky vzkazem na sociálních sítích. „Jen bych chtěla, abyste všichni věděli, že jsem v pořádku. Díky všem, kteří se o mě starají, a díky všem za zprávy plné podpory," napsala talentovaná závodnice.

Reklama