Hlavní obsah

Vítězství na závěr. Charouzův tým je po premiérové sezoně v F2 spokojený

Praha

Na premiérovou sezonu v šampionátu formule 2 bude český tým Charouz Racing System vzpomínat v dobrém. V konečném pořadí mezi týmy šesté místo, jezdci Antonio Fuoco a Louis Delétraz v první desítce pořadí. První jmenovaný se navíc na okruhu Yas Marina blýskl vítězstvím v nedělním sprintu.

Foto: Sport.cz

Jezdec týmu CHRS Antonio Fuoco oslavuje triumf v Abú Zabí.

Článek

Hodnocení sezony tak bylo pro majitele stáje Antonína Charouze ještě o něco příjemnější. „Nedělní vítězství dokonalým způsobem ukončilo naši debutovou sezonu v F2. Pustili jsme se do velkého projektu a já jsem na celý tým hrdý. Dvě vítězství a pět dalších umístění na stupních vítězů, šesté místo v pořadí týmů jen pár bodů od nejlepší čtyřky je něco, co nás moc těší," poznamenal Charouz.

Ital Fuoco si po triumfu v Monaku připsal druhé vítězství ve sprintu v sezoně a celkově se umístil na sedmém místě z více než dvaceti jezdců. Neztratil se ani jeho týmový kolega. Louis Delétraz dojel v sobotu i v neděli šestý a v celkovém pořadí uzavřel elitní desítku.

Pro Charouzův tým je úspěšná sezona povedeným odrazovým můstkem pro příští rok, v němž bude juniorkou stáje F1 Sauber. „Myslím, že jsme letos udělali obrovský krok kupředu. Do roku 2019 nám to dává důvěru v naše schopnosti a moc se těšíme na další závody pod hlavičkou nového projektu," doplnil šéf týmu Bob Vavřík.

Reklama