Hlavní obsah

Jsem rád, že jsem synem největšího jezdce všech dob, říká talentovaný mladík

Praha

Legenda formule 1 Michael Schumacher slaví 3. ledna padesátiny. Rodina jako dárek pro něj i pro fanoušky vytvořila aplikaci, virtuální muzeum. Díky ní si všichni budou moci připomenout úspěchy sedminásobného světového šampiona, o kterém se mluví jako o největším jezdci všech dob.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher.

Článek

„Jsem rád, že jsem synem největšího jezdce formule 1 v historii,“ prohlásil nedávno v magazínu Mezinárodní automobilové federace FIA Mick Schumacher. Devatenáctiletý mladík se vydal v otcových šlépějích a loni slavil svůj první velký titul, když vyhrál evropský šampionát formule 3.

„Obdivuji ho za všechno,“ dodal talentovaný jezdec a zavzpomínal na chvíle, které trávil s otcem na motokárách. „Ty byly v naší rodině běžnou součástí. Prožili jsme tam mnoho legrace. Vzpomínám si, jak se mě jednou táta zeptal, zda jsou pro mě jen koníčkem, nebo jestli chci jezdit profesionálně. Okamžitě jsem mu řekl, že chci být profík.“

O tom, jestli bude Mick tak úspěšný jako jeho otec, se dá zatím jen spekulovat. Dohnat legendu by však v počtu titulů mistra světa mohl Lewis Hamilton z Mercedesu, který se světovým šampionem stal loni už popáté. Avšak i kdyby se mu to podařilo, navždy nejlepším pro něj zůstane právě Schumacher.

„Mým hlavním úkolem není překonat jeho rekordy a kdyby se to náhodou povedlo, tak Michael Schumacher zůstane největším jezdcem všech dob,“ uvedl Hamilton a stejně o něm smýšlí i Toto Wolff,, šéf  Mercedesu. „Pro mě je to nejlepší jezdec všech dob. Navíc je to úžasná osobnost,“ uzavřel Wolff.

Fanoušci si budou Schumacherovy úspěchy moci připomenout díky unikátní výstavě, kterou otevřelo u příležitosti jubilea Ferrari v Maranellu, nebo díky aplikaci, kterou vytvořila jezdcova rodina. Michael může být pyšný na to, co dokázal. A my také. Proto chceme vzpomínat a oslavovat jeho vítězství, rekordy a radost,“ uvedla jeho rodina v prohlášení.

Kromě tisícovky fanoušků už na sociálních sítích Michaelu Schumacherovi k jubuleu přálo i Ferrari, Mercedes, Renault, McLaren, Williams či jezdci Lewis Hamilton a Nico Hülkenberg. "Před padesáti lety se narodila hvězda. Hvězda, která vytvářela a změnila formuli 1 navždy. Všechno nejlepší, Michaeli," napsal Mercedes.

Je Michael Schumacher největším jezdcem všech dob?
Ano.
88,5 %
Ne.
11,5 %
Celkem hlasovalo 3786 čtenářů.

Reklama