Hlavní obsah

Nový McLaren jezdce nadchl. Tým doufá, že bude zase konkurenceschopný

Mnohem lepší než loni by chtěl být McLaren s novým vozem. Monopost MCL 34 byl odhalen ve čtvrtek ve Wokingu a k tradiční papájové barvě přibyly prvky modré. „Už se nemůžeme dočkat až během testů usedneme za volant,“ shoduje se nová jezdecká dvojice Carlos Sainz a Lando Norris.

Foto: Sport.cz

McLaren představil svůj nový monopost.

Článek

Loňská sezona se McLarenu příliš nevydařila. Britský tým skončil v Poháru konstruktérů šestý a přiznal, že jejich vůz měl řadu chyb. A tak když byl ve čtvrtek ve Wokingu odhalen nový monopost MCL34, vedení stáje, jezdci i zaměstnanci továrny přiznali, že doufají, že toto auto bude mnohem lepší.

K tradiční papájové barvě přibyly na novém monopostu prvky modré. Auto bude poháněno opět motorem Renault. Do vozu usedne zcela nová jezdecká dvojice. Fernanda Alonsa a Stoffela Vandoorna vystřídal Carlos Sainz a talentovaný mladík Lando Norris, nováček ve formuli 1.

„MCL 34 je výsledkem obrovského množství tvrdé práce a odhodlání celého našeho týmu,“ prohlásil Zak Brown, výkonný ředitel týmu na webu f1i.com. "Všichni jsme odhodláni a motivováni vrátit McLaren ke konkurenceschopnosti. Máme novou dvojici jezdců, která představuje novou generaci talentů formule 1 a která je součástí týmu a našeho kolektivního úsilí posunout McLaren vpřed,“ dodal Brown.

V pondělí v Barceloně začnou testy a oba jezdci se na ně už těší. „Už se nemůžu dočkat testování a až budu v barvách McLarenu závodit. Každý v továrně velmi tvrdě makal a myslím, že odvedli fantastickou práci, co se týče barev, “ řekl Carlos Sainz. „Už se nemůžu dočkat, až během testů usednu za volant,“ dodal Lando Norris.

Premiéry nových monopostů formule 1
7. únoraHaas
11. únoraToro Rosso, Williams
12. únoraRenault
13. únoraMercedes, Red Bull, Racing Point
14. únoraMcLaren
15. únoraFerrari
18. únoraAlfa Romeo

Reklama

Související témata: