Hlavní obsah

Ecclestone: Jezdci ve špionážní aféře o body nepřijdou

LONDÝN

Šéf seriálu formule jedna Bernie Ecclestone ubezpečil piloty McLarenu, že v souvislosti se současnou špionážní aférou rozhodně nepřijdou o body do mistrovství světa. Do celé záležitosti mezi stájemi Ferrari a McLaren se už pustila i Mezinárodní automobilová federace FIA, jež může za trest odebrat týmům body v hodnocení Poháru konstruktérů.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

Ecclestone deníku Times, řekl, že o případných sankcích se bude moci mluvit až po důkladném vyšetření případu. Dnes již bývalý technický manažer Ferrari Nigel Stepney je podezřelý z toho, že svému dobrému známému v McLarenu Miku Coughlanovi předal letos v dubnu celý balík technických informací týkajících se rudých vozů z Maranella. Vedení britského týmu nicméně ujistilo, že informace od konkurence rozhodně nevyužilo, a samo přizvalo FIA, aby na vyšetřování dohlédlo.

"Pokud ty informace někdo využil, ovlivnilo to nějak výkon vozů? A pokud ano, kde?" naznačil Ecclestone, co bude předmětem vyšetřování. "FIA maximálně může odebrat týmu body do Poháru konstruktérů, ale nijak to nemůže ovlivnit jezdce. Ti s tím nemají co dělat. Pilot si prostě sedne do auta a o nic jiného se nestará," uvedl šéf F1.

V hodnocení seriálu jsou na prvních dvou místech právě jezdci McLarenu, nováček Lewis Hamilton vede před dvojnásobným šampiónem Fernandem Alonsem o 14 bodů. V pořadí týmů je McLaren dokonce o 25 bodů před Ferrari.

Reklama

Související témata: