Hlavní obsah

Bláznivý víkend. Sainz má i ze zvláštního prvního pódia v kariéře nesmírnou radost

Sao Paulo/Praha

Své první pódium si takhle nepředstavoval. Přesto byl po bláznivém víkendu v Brazílii nesmírně šťastný. Carlos Sainz z McLarenu startoval do nedělního závodu jako poslední, na jeho konci se však po všech peripetiích, co zažil, mohl radovat z třetího místa. I když až po penalizaci Lewise Hamiltona.

Foto: Profimedia.cz

Carlos Sainz se po penalizaci soupeře dostal na třetí místo.

Článek

Uplynulý víkend se pro Carlose Sainze z McLarenu nevyvíjel vůbec dobře. Kvůli problémům s motorem ani nevyjel do kvalifikace a po jeho výměně tak musel do nedělního závodu startovat z posledního místa. V něm měl podle svých slov problémy s přilnavostí, ale díky zkušenostem z rallye to zvládl.

Posouval se vpřed a dojel čtvrtý. Komisaři však poté udělili penalizaci světovému šampionovi Lewisi Hamiltonovi z Mercedesu za způsobení kolize a Sainz se rázem dostal na třetí místo. Španělský jezdec tak mohl poprvé v kariéře slavit stupně vítězů. Jeho tým se na pódium dostal po více než pěti letech.

„Je sice zvláštní získat první pódium až po závodě a vyhlášení, ale i tak jsem nesmírně šťastný,“ přiznal Sainz na webu gpblog.com. "Být třetí po tom, co startujete ze zádní části roštu, je senzační. Byla to velká výzva. Bojovali jsme se vším, co se přihodilo. Nikdy na to nezapomenu,“ vyprávěl syn Carlose Sainze, dvojnásobného mistra světa v rallye.

„Byl to divoký závod a myslím, že jsem byl jediným jezdcem, který stavěl pouze jednou. Bylo těžké po dvou restartech za sebou udržet všechny ostatní monoposty. Neměl jsem téměř žádnou přilnavost, kola mi prokluzovala. Naštěstí mi s ovládáním vozu pomohly zkušenosti z rallye. Dokázal jsem svou pozici ubránit,“ pochvaloval si Sainz, kterému v průběžném pořadí šampionátu patří sedmé místo.

Reklama