Hlavní obsah

Nové jméno, nové barvy. Tým Alpha Tauri představil svůj monopost

Milán/Praha

Alpha Tauri, přejmenovaný tým Toro Rosso, se už také pochlubil novým monopostem. Italská stáj nejprve v pátek večer představila vůz AT01 virtuálně, poté ukázala jeho bílo-modré zabarvení na loňském autu a v sobotu se už monopost proháněl po trati v Misanu při filmovacím dnu.

Foto: Sport.cz

Tým Alpha Tauri představil nový monopost.

Článek

Loni Toro Rosso v Poháru konstruktérů obsadilo celkové šesté místo. Letos by italský tým pod novým názvem Alpha Tauri a s novým designem chtěl loňské umístění ještě vylepšit. Na voze převládá bílá barva, která je doplněna tmavě modrou a usednou do něj Pierre Gasly a Daniil Kvjat.

Nový monopost byl představen minulý pátek nejdříve virtuálně a v sobotu si ho Kvjat už vyzkoušel na trati v Misanu. „Změna názvu nemá žádný vliv na to, jak jako tým formule 1 fungujeme na trati nebo v našich továrnách. Jde ale o významnou změnu v tom, jak se prezentujeme vnějšímu světu. Nové jméno a nové barvy znamenají nové dlouhodobé partnerství,“ uvedl Franz Tost, šéf týmu na webu planetf1.com.

„Loni jsme prožili velice úspěšnou sezonu se dvěma pódii a v Poháru konstruktérů jsme byli šestí. To bylo fantastické. S dosaženými úspěchy jsme velice spokojení a jsme hladoví po dalších. Letos bychom se chtěli ještě zlepšit a v Poháru konstruktérů bychom chtěli být pátí,“ prozradil cíle Tost.

Tým stejně jako ostatní nyní míří do Barcelony, kde od středy bude probíhat první část předsezonních testů. Ta druhá se pak uskuteční příští týden a poté budou týmy připravovat své vozy na první závod sezony. Ten se v polovině března pojede již tradičně v australském Melbourne.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace