Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro britskou stáj. Členové McLarenu měli negativní testy na koronavirus

Praha

Všech sedm členů týmu formule 1 McLaren, kteří byli v Austrálii otestováni na koronavirus, mělo negativní výsledky. Britská stáj dále oznámila, že mechanik, jenž minulý týden v Melbourne odevzdal původní pozitivní test, je nyní bez příznaků nemoci COVID-19.

Foto: Sport.cz

Dobrá zpráva pro McLaren

Článek

Kvůli nákaze svého člena na koronavirus se McLaren den před plánovanými tréninky odhlásil z Velké ceny Austrálie, kterou měla v neděli odstartovat sezona F1. Grand Prix byla následně kvůli obavám o zdraví jezdců a všech zúčastněných odložena, stejně jako další plánované závody v Bahrajnu, Vietnamu a Číně.

"Jsme rádi, že můžeme oznámit, že všech sedm členů našeho závodního týmu, kteří byli testováni v karanténě v Melbourne na koronavirus, odevzdalo negativní výsledky. Všem se daří dobře a mají dobrou náladu. Člen týmu, jenž měl pozitivní test, je nyní také bez symptomů," uvedl McLaren v prohlášení na webu.

V karanténě skončilo minulý týden celkem 16 jeho členů, kteří zůstanou v izolaci ještě týden, aby dodrželi čtrnáctidenní lhůtu vyžadovanou lékaři.

Start sezony formule 1 byl odložen minimálně na začátek května, kdy se má jet Velká cena Nizozemska. V březnu a dubnu čeká týmy povinná třítýdenní odstávka, kterou vedení seriálu přesunulo z původně plánovaného srpnového termínu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace